Important

VACANŢĂ ÎN SIGURANŢĂ: Acţiuni preventiv-educative ale jandarmilor împreună cu elevii din tabăra de la Chiuzbaia

Jandarmii maramureșeni continuă acțiunile în cadrul campaniei preventiv- educative „Vacanţă în siguranţă” iar în cursul zilei de ieri, a avut loc o întâlnire cu un grup format din peste 100 de copii, în tabăra de vară de la Mănăstirea Chiuzbaia, organizată de Asociaţia Tinerilor Ortodocşi ai Protopopiatului Baia Mare în colaborare cu sectorul Teologic Educaţional al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului şi Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi din România, filiala Baia Mare.
Violenţa în mediul şcolar, folosirea responsabilă a rețelelor de socializare şi consecințele unui comportament antisocial au fost unele dintre subiectele aduse în discuție. Copiii au fost interesați și de modul în care pot semnala și pot acționa în cazul în care sunt martori sau victime în diferite situații, cum ar fi violenţa domestică, absenteismul şcolar, consumul de droguri şi alcool, posibilele urmări ale situațiilor în care conflictele escaladează și se ajunge la diferite forme de violență.
De asemenea, acestora le-au fost prezentate și aspecte cu privire la atribuţiile ce revin jandarmilor montani, dotarea specifică Jandarmeriei Montane, reguli de conduită în mediul montan şi protejarea acestuia, tehnici esenţiale de supravieţuire, dotarea minimă obligatorie pe un traseu montan, locul recomandat pentru instalarea unei tabere, precum şi elemente de bază ce trebuie respectate pe timpul deplasărilor pe munte. Copiii s-au bucurat de venirea jandarmilor și s-au întrecut în răspunsuri la întrebările colegilor noștri despre cum să fie în siguranță, pe munte și nu numai.
Activitatea s-a desfășurat cu respectarea normelor privind prevenirea și limitarea răspândirii virusului SARSCoV2.

Campania preventiv – educativă „Vacanţă în siguranţă” continuă pe toată perioada vacanţei de vară iar în cadrul acesteia au loc întâlniri atât cu elevi din judeţul nostru cât şi cu cei care se află în tabere organizate şi sunt în vizită în Maramureş.

Te-ar putea interesa

VIOLENŢA ÎN FAMILIE: Femeie din Baia Sprie, agresată de fiica sa. Scandal în familia unui băimărean

Redactie

BAIA MARE: Trei centre comerciale și șase supermarketuri, verificate de polițiștii locali

Redactie

VERIFICĂRI: Acţiuni privind respectarea măsurilor legale privind prevenirea răspândirii noului coronavirus

Redactie

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult