Important

EXPOZIŢIE: ”Icoane din Scheii Brașovului”, la Muzeul de Etnografie

Consiliul Județean Maramureș prin Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș vă invită miercuri, 8 septembrie 2021, începând cu ora 14:00, la vernisajul expoziției ”Icoane din Scheii Brașovului”.

Expoziția temporară poate fi vizitată până în data de 30 octombrie 2021 și cuprinde icoanele promovate la nivel național prin proiectul cultural ”Patrimoniul cultural iconografic divăn Schei – expoziție națională”. Icoanele sunt pictate pe sticlă și provin din centrul de iconari din Șcheii Brașovului.

Proiectul include organizarea unor ateliere interactive de inițiere în tehnici de pictură a icoanelor pe dosul sticlei și pe lemn, în muzeul din Baia Mare și în cel din Brașov.

Partenerii Muzeului de Etnografie Brașov în cadrul acestui proiect cultural sunt Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș din Baia Mare, Muzeul Țării Făgărașului ”Valer Literat” și Muzeul Bisericii ”Sfântul Nicolae” – ”Prima Școală Românească” din Brașov.

Te-ar putea interesa si

Consiliul Județean Maramureș modernizează și reabilitează școlile speciale din județ

Redactie

VIOLENŢĂ DOMESTICĂ: Trei maramureşeni s-au ales cu ordine de protecție provizorii: doi pentru agresarea soţiei respectiv concubinei, al treilea pentru că şi-a bătut socrul

Redactie

Deputatul Adrian Todoran: ”Nu vă mai bateți joc de asistenții personali”

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.