Important

COMUNICAT: PNL Baia Mare susține organizarea Sărbătorii Castanelor în condiții de siguranță și cu costuri decente

În ultima ședință a Consiliului Local Baia Mare, consilierii liberali au susținut organizarea Sărbătorii Castanelor în condiții de siguranță, având în vederea creșterea numărului de îmbolnăviri, și cu costuri decente, pentru a nu împovăra bugetul cu cheltuieli neesențiale.

Consilierii locali PNL au depus un amendament prin care au propus suma de 700 000 de lei pentru organizarea acestui eveniment, în condițiile în care Hotărârea de Consiliu Local prevedea suma de 3,2 milioane de lei, cea mai mare sumă din ultimii 7 ani dedicată acestui eveniment.

Propunerea consilierilor liberali a fost argumentată prin nevoia de investiții pentru a crește calitatea vieții băimărenilor, lipsa de transparență a cheltuielilor pentru acest proiect și desigur, organizarea unui eveniment la dimensiuni reduse, astfel încât să nu se încalce regulile și măsurile impuse de situația de pandemie. De asemenea, consilierii liberali au reclamat lipsa detalierii cheltuielilor, în condițiile în care era vorba de o sumă importantă pentru municipalitate. Propunerea reprezentanților PNL în Consiliul Local a vizat organizarea uni eveniment în siguranță, cu costuri care să nu afecteze bugetul orașului, având în vedere faptul că recent a fost aprobat un împrumut de 100 milioane de lei pentru investiții de care băimărenii au mare nevoie.

,, PNL este un partid responsabil, care are grijă și de banii băimărenilor, și de sănătatea cetățenilor. Așa cum am declarat la aprobarea împrumutului de 100 de milioane de lei, monitorizăm atent toate cheltuielile și toate proiectele Primăriei. Nu putem cheltui acum peste 3 milioane de lei pentru concerte, în condițiile în care nevoile băimărenilor sunt cu totul altele. Putem avea un eveniment cu costuri decente, pe care le-am estimat la circa 700 000 de lei, așa cum a mai fost organizat și în anii anteriori. Nu putem să cheltuim cu nonșalanță banii băimărenilor, trebuie să fim responsabili, iar consilierii liberali au făcut apel la responsabilitate și transparență atunci când vine vorba de banii publici. De asemenea, situația epidemiologică se agravează în toată țara, inclusiv în Baia Bare, și trebuie să manifestăm și în acest plan responsabilitate, să organizăm evenimente care să permită distanțarea, pentru că e vorba de sănătatea cetățenilor și nu ne putem juca cu aceste lucruri,, a declarat președintele PNL Baia Mare, deputatul Călin Bota.

Te-ar putea interesa si

ANUNȚ: Se suspendă programul de vizită la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare

Vasile Dale

CAVNIC: Arestat preventiv după ce a furat de la o bătrână o sumă de bani, după ce a ameninţat-o cu cuţitul (actualizare)

Redactie

Gheorghe Șimon, deputat PSD: „România educată a liberalilor este o poveste de adormit copiii!”

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.