Este focar de infectie într-o comună din judetul Maramures. Administratorii unei ferme de porci sunt bănuiţi că îngroapă leşurile animalelor pe un câmp din apropierea caselor. Descoperirea înfiorătoare a fost făcută de localnici. Oamenii sunt revoltaţi şi se tem acum pentru sănătatea lor.

Autorităţile confirmă că ferma funcţionează fără aviz


Ferma de porci funcţionează în localitatea Mânău încă din anul 2011, timp în care localnicii au fost nevoiţi să suporte atât mirosul insuportabil din zonă, dar şi faptul că terenurile lor nu mai sunt atât de roditoare. Localnicii spun faptul că au reclamat de nenumărate ori situaţia la garda de mediu.

„A zis că o să am pestă porcină. A doua zi s-a găsit un porc suspect”. Cum a pus molima pe butuci o întreagă industrie, în România
O fermă din Africa de Sud transformă muştele într-un super-produs alimentar. Consumul de insecte ar putea rezolva două mari probleme ale lumii

În primăvara acestui an, inspectorii au fost în control în zona respectivă şi au arătat faptul că dejecţiile animalelor nu curge pe şanţul din imeiata apropiere a fermei. Se poate observa cum aceste dejecţii curg în şanţul de lângă casa oamenilor, iar mai şocantă este declaraţia autorităţilor. Edilul localităţii Ulmei a transmis reporterilor Observator că „ferma de porci funcţionează fără autorizaţie de funcţionare de ani buni, iar garda de mediu nu ia nicio măsură”.

Sursa observatornews.ro

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.