Eveniment

MARAMUREŞ BALLOON FIESTA 2021: Cerul din Ţara Lăpuşului, plin de baloane

După un an de pauză, Maramureşul s-a văzut din nou de sus din baloane cu aer cald. În Ţara Lăpuşului, a început Maramureș Balloon Fiesta 2021. Peste 60 de oameni cu 15 echipaje au urcat la peste 250 de metri în aer. Din cauza restricţiilor, festivalul se desfăşoară într-un cadru mult mai restrâns decât în alţi ani, publicul nu a avut acces.

Alin Militaru pilotează baloane cu aer cald de aproape 10 ani şi a spus: Pe mine mă relaxează. Vă oferă o privelişte pe care nu o poţi observa din niciun alt fel de aeronavă. Oferă si parte de adrenalină, pentru că nu ştim niciodată unde aterizăm. Ştim tot timpul locul de decolare, doar. Mergem pe curenţii de aer.

Câteva zeci de norocoşi au reuşit să vadă Maramureşul de sus, profitând de vremea frumoasă. Iar emoţiile au fost la înălţime, chiar şi …la coborâre.

Tânără: A fost primul zbor şi a fost ceva inedit, nu mă aşteptam să îmi placă aşa de mult acolo sus. Au fost nişte peisaje superbe a fost minunat de acolo de sus. Era aşa, un peisaj de vis, parcă eram într-un film, sau ceva.
O altă tânără: Au meritat cele 65 de minute petrecute în aer au fost delicioase.

Inclusiv echipaje din străinătate au venit special pentru acest festival. Turist: Venim din Slovenia. Suntem încântaţi să venim aici, pentru că zona aceasta este fantastica pentru zburat.

Singura supărare a fost lipsa oamenilor, din cauza restricţiilor de pandemie. Loredana Hurley, organizator: A fost foarte dificil să ne adaptăm la noua situaţie şi să ne decidem să facem un festival fără publicul larg.

Festivalul Maramureș Balloon Fiesta 2021 se desfășoară în Țara Lăpușului, între satele Rogoz și Lăpușul Românesc, până pe 3 octombrie.

Sursa observatornews.ro

Foto facebook / balloon fiesta

Te-ar putea interesa si

Peste 1.500 de persoane cu verificate dacă respectă măsura de izolare la domiciliu. S-au aplicat 149 de sancțiuni contravenționale, de 336.130 lei

Vasile Dale

FOTO: Un tânăr de 21 ani prins în trafic cu droguri la Oncești. A fost arestat preventiv (actualizare)

Vasile Dale

FOTO EXCLUSIV: Un băiat de 10 ani, supus la perversiuni sexuale de un localnic din Crăciuneşti (actualizare)

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.