Sport

FOTO: Băimăreanul Patric Iluț, în top 10 skaters sub 16 ani

În intervalul 01- 03.10.2021 a avut loc la Innsbruck, Austria, Finala Campionatului Mondial de Skateboarding pentru sportivi sub 21 de ani.

La această Final au putut participa doar primii trei clasați (medaliaţi) la una din etapele de Campionat Mondial din vară. Asta însemnând că la Innsbruck au participat cei mai buni sportivi din lume în momentul de față. Printre ei s-a numărat și băimăreanul Patric Iluț, în vârstă de 12 ani, acesta câștigând titlul suprem la etapa din Budapesta.

La categoria groms, categoria lui Patric, au ajuns în semifinale 30 de sportivi, dintre aceștia calificându-se în finală doar 10 sportivi, printre care și băimăreanul Patric. În urmă run-rilor din finală, și a celor 5 best trick realizate perfect de Patric, acesta a reușit să se claseze pe locul 7, poziție mai mult decât onorantă, având în vedere că pt această finală la groms au participat copii până în 16 ani. În mod normal groms înseamnă sub 16 ani. ”Mă simt onorat să fac parte din primii 10 skateri sub 16 ani, din lume! Concurență a fost fabuloasă, sunt mândru că am putut participa la un asemenea eveniment. Este o superperfomanţă să ajung în finală cu asemenea concurenți”, declară Patric Iluț.

În concursul World Rookie Tour sunt înscriși peste 950 de rideri profesioniști din toată lumea, Patric fiind singurul român din circuit.
În urma rezultatelor lui Patric din acest sezon: Locul 1 CM Budapesta, locul 2 CM la Maribor, locul 4 la CM Modena, sportivul se situează pe locul 3 în clasamentul mondial general la băieți sub 16 ani, în acest moment!!!
Deplasarea la ultimele două evenimente de World Cup a fost suţinută de ATP Group Baia Mare și Urban Monkeys.
Sezonul de skateboarding s-a încheiat momentat pentru Patric, el schimbând placa de skate cu cea de snowboard. Din decembrie, Patric începe sezonul competițional la snowboarding unde participa în cadrul evenimentelor FIS, EC și WC la 3 discipline: slopestyle, big air și snowboardcross.

Te-ar putea interesa si

FOTBAL FEMININ: ACS Fotbal Feminin Baia Mare, victorie fără drept de apel în fața echipei AS Roma Florin Pădurean Timişoara

Redactie

DANS SPORTIV: O medalie de aur, una de argint și două calificări în finalele Concursului Național ”Cupa Mirona”, din Reghin, pentru sportivii de la Prodance 2000

Vasile Dale

FOTO – VIDEO / DUELUL GALERIILOR: ACS Recea – Universitatea Craiova (tractoare vs fumigene) / ACTUALIZARE

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.