Important

Cu bicicleta la școală! Activităţi educative cu elevi din patru şcoli din Baia Mare

V-ar plăcea să vă știți copiii în siguranță în drum spre școală, fără ca pentru acesta să trebuiască să-i însoțiți în fiecare dimineață? V-ar plăcea să se trezească din proprie inițiativă, motivați să parcurgă drumul spre școală alături de colegii lor? V-ar plăcea să fie mai responsabili și să fie promotorii unui stil de viață sănătos?

Dacă răspunsul este DA la cel puțin una din aceste întrebări, atunci veți aprecia ca lăudabilă inițiativa celor care au gândit și pus în practică un program de mobilitate care încurajează și sprijină folosirea mijloacelor de transport alternative în drumul spre și dinspre școală. Este vorba despre programul “School Bike – Cu bicicleta la școală”, inițiat de American International School of Transilvania (AIST), de care vor beneficia elevi din patru unități de învățământ din municipiul Baia Mare: Școala Gimnazială „Ion Luca Caragiale”, Școala Gimnazială „Victor Babeș”, Școala Gimnazială „Lucian Blaga”, Colegiul Național „Vasile Lucaciu”.

Când este vorba despre siguranța celor mici, polițiștii Biroului Rutier Baia Mare și cei de prevenire sunt mereu mai mult decât entuziasmați să se implice. Ei și-au luat angajamentul să le ofere copiilor cât mai multe informații astfel încât aceștia să cunoască care sunt responsabilitățile participanților la trafic, cum să se echipeze corespunzător când merg cu bicicleta, ce reguli de circulație trebuie să respecte și care este traseul cel mai sigur spre școala lor.

Primele activități educative au avut loc deja la două dintre cele patru școli, astfel că 80 de elevi au intrat în dialog cu polițiștii. Copiii au afirmat că își doresc mai multe piste de biciclete în municipiu, iar polițiștii le vor susține doleanțele, convinși fiind că acest lucru va avea un impact benefic și asupra aerisirii arterelor de circulație care fac față din ce în ce mai greu traficului auto.

Te-ar putea interesa si

RUTIERE: Coliziune între două autoturisme în Ruscova, maramureşeni cercetați pentru infracțiuni rutiere

Redactie

DOSARE PENALE PENTRU INFRACŢIUNI RUTIERE: Băut la volan la Sighet, fără permis la Sălsig

Redactie

Acțiunea polițiștilor pe raza municipiului Sighetu Marmației

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.