BREAKING NEWSRecomandateTara Codrului

SĂLSIG / ACTUALIZARE: Comuna care a renunţat la extinderea reţelei de canalizare pentru o capelă de 100.000 de euro. Primarul dă vina pe fostul edil

Investiţie de lux într-o comună săracă din Maramureş. Primăria Sălsig a alocat din buget nu mai puţin de o sută de mii de euro pentru construcţia unei capele. Localnicii sunt revoltaţi şi nu înţeleg pe ce s-au cheltuit atâţia bani, în condiţiile în care capela de lux nu ar avea nici măcar grup sanitar.

Sătenii spun că şi-ar fi dorit ca această sumă să fie cheltuită pentru extinderea reţelei de canalizare pentru că în localitate sunt aproximativ 30 de locuinţe neracordate la canalizare. Practic, suma reprezintă 10% din bugetul localităţii. Actualul primar spune că investiţia a fost demarată pe vremea fostului edil şi dacă ar fi ţinut de semnătura lui, niciodată nu ar fi aprobat o asemenea construcţie.

Fostul primar se apără şi spune că suma nu este una foarte mare deoarece materialele sunt de calitate şi cel mai mult a costat cantitatea de fier beton care a fost investită aici.

observatornews.ro

ACTUALIZARE

Proiectul e moştenit de la fostul primar, care n-a mai câştigat şi ultimele alegeri. Lucrările, începute în martie anul trecut, vor fi recepţionate mâine. Doar că tot nu se poate deschide capela. Mai e nevoie de un grup sanitar, gard şi parcare. Deci încă 200.000 de lei.

Daniel Pop, primar Sălsig: Eu sunt primar la primul mandat, de un an de zile de când am preluat primăria eu nu am făcut nicio plată. Asta-i prima plată pe care o s-o fac.

În ciuda sumei uriaşe în condiţiile în care localitatea are abia 1600 de suflete, fostul edil nu-şi încape în piele de mândrie. Capela e cireaşa de pe tortul planurilor pe care le-a avut 16 ani, cât a condus comuna.

Luca Ștefănoiu, fost primar Sălsig: Nu au fost folosite materiale scumpe. S-au făcut studii geo. S-a făcut tot ce înseamnă. Și asta-i valoarea. Nu-i mare.

Deşi nu ştie nimeni când va putea fi folosită capela, s-a anunţat deja că nu vor fi percepute taxe.

Te-ar putea interesa si

Consiliul Județean Maramureș – Ajutoarele donate de maramureșeni ajung direct în Ucraina

Vasile Dale

ÎNCĂ UNUL: Băimărean arestat preventiv pentru trafic de droguri

Vasile Dale

Bunica la Bacalaureat. S-a prezentat la „examenul maturităţii” după 24 de ani petrecuţi în străinătate

Vasile Dale

3 mesaje

Nelu buzura octombrie 28, 2021 at 7:47 pm

Doamne în ce lume traim ,unde asa constructie o faci maxim cu 25 mi de euro ,au umflat pretul pentru a acoperi suma de 75 mi euro care au disparut în buzunarele celor implicati în aceasta afacere!!!

Raspunde
Alex octombrie 29, 2021 at 7:46 am

Ce mizerie. N-am cuvinte.

Raspunde
dan decembrie 14, 2023 at 5:27 pm

Luca Stefanoiu este un becisnic,fost director de mina la Herja, fost acuzat de accident mortal deputat fost PRM. Cum dracu ii pune tot pe acestia la conducere? Votantii sint cu ochii legati ca sa nu spun timpiti.
Trebuie verificat ce investitii a mai facut Stefanoiu in acest timp, poate in zona Baia Sprie.

APEL CTRE OFITERII DE LA CRIMA ORGANIZATA: PRIVITI SI IN JUR, NU DOAR LA CE SCRIE IN DOSAR SI SESIZATI-VA INREM (DACA DORITI).

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.