Maramuresul Istoric

SIGHETU MARMAŢIEI: Ședința de Consiliu Local s-a încheiat înainte de a începe. După 20 de minute de scandal a picat la vot însăși ordinea de zi

În cursul zilei de ieri, 28 octombrie a.c., a avut loc ședința ordinară de Consiliu local al municipiului Sighetu Marmației. A avut loc, vorba vine, că ședința s-a încheiat încă dinainte de a începe. Primarul Vasile Moldovan a solicitat suplimentarea ordinii de zi cu încă două proiecte de HCL: alegerea reprezentantului mun. Sighet în cadrul Asociației „Marmația” și alegerea reprezentanților Consiliului local în Comisia de interviu pentru concursul de directori ai unităților de învățământ din oraș. Acest fapt a iscat câteva contre între o parte a consilierilor locali sigheteni și primar.

Mărul discordiei l-a constituit faptul că cele două proiecte de HCL nu au trecut în dezbatere în Comisia juridică și astfel acestea nu aveau avizul Comisiei. Președintele de ședință, consilierul local Petrovai Gabriel Severus, a solicitat ca aceste două proiecte să fie retrase de pe ordinea de zi și să treacă prin comisii, conform prevederilor Codului administrativ. Cei mai mulți consilieri au solicitat ca cele două puncte suplimentare să rămână pe ordinea de zi, alții să fie scoase. După un episod de ceartă și haos, Primarul a retras de pe ordinea de zi cele două proiecte. Supusă la vot, ordinea de zi a întrunit doar opt voturi (7 PNL și 1 USR).

Pentru a trece ordinea de zi era nevoie de minim zece voturi. Așa că ședința de Consiliu local a fost anulată, fapt nemaiîntâlnit niciodată în treizeci de ani în Sighet.

Când se va relua ședința de Consiliu local Sighet rămâne de văzut.

Sighet247.ro

Te-ar putea interesa si

CAMPANIA ”DIN GRIJĂ PENTRU TINE”: Consultații gratuite la Spitalul Orăşenesc din Vişeu de Sus

Redactie

UN NOU SCANDAL MOCNEȘTE: Subalternii l-au reclamat pe șeful Poliției Sighetu Marmației la IPJ Maramureș că a emis o dispoziție ilegală. Șeful SPR Maramureș a știut oare?

Vasile Dale

EXCLUSIV: Urmărire cu focuri de armă prin BORȘA – Polițiștii au scos pistoalele și au tras trei focuri de armă pentru că nu a oprit la semnale. Agresiuni și amenințări într-un fond de vânătoare (actualizare)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.