Polițiștii maramureșeni au deschis ieri două dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”uciderea animalelor cu intenţie, fără drept”, după ce au fost sesizați despre faptul că doi cetățeni și-au găsit animalele decedate.
Într-un caz este vorba despre o bovină găsită decedată, pe păşunea localităţii Pribileşti. În baza sesizării, s-a constituit o echipă operativă formată din lucrători din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor, Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciul Criminalistic şi un specialist din cadrul D.S.V. Maramureş. S-a stabilit că bovina este decedată de aproximativ 10 zile, întrucât este în putrefacţie şi prezintă modificări cadaverice majore, fără a se putea stabili cu exactitate cauza morţii.
Al doilea caz a fost sesizat de către o persoană din Ulmeni cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au otrăvit două căţeluşe, rasa Caniche, în vârstă de trei luni. Cadavrele câinilor urmează să fie transportate la DSV Maramureş în vederea efectuării autopsiei şi stabilirii cauzei morţii.
În ambele cauze continuă cercetările, urmând ca la finalizarea lor să fie dispuse măsurile legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.