BREAKING NEWSEvenimentRecomandateTara Lapusului

VIDEO – S-au săturat: Sătenii din Rohia au blocat drumul de pe Valea Sasului în semn de protest (actualizare)

Pe Valea Sasului din Rohia, sătenii au blocat accesul utilajelor spre exploatarea forestieră.  Oamenii spun că utilajele unei firme au început să exploateze în zonă, dar au intrat și pădurile pentru care oamenii dețin titluri de proprietate sau pentru care se așteaptă obținerea documentelor de proprietate.

„Se distruge tot în zonă. Drumul l-au făcut praf. Au intrat în pădurile oamenilor. Nu am găsit înțelegere la autorități sau ocolul silvic, așa că am venit singuri să ne apărăm proprietatea”, a declarat Doru H.

„Dacă trebuie rămănem peste noapte în pădure, dar de pădurile noastre nu se atinge nimeni”, a mai spus protestatarul.

Dovadă: Cât de corect se exploatează pădurile la Rohia. Panoul informativ conține informații eronate.
Firma care face exploatarea are domeniul de activitate: Lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale.

ACTUALIZARE – IPJ Maramureș: Rohia: Stare de nemulțumire privind o suprafață împădurită

Polițiștii din Târgu Lăpuș au intervenit ieri în aplanarea unei stări de nemulțumire a mai multor cetățeni din localitatea Rohia, care reclamă faptul că  de pe terenurile lor se exploatează ilegal material lemnos.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, în locul numit „Valea Mesteacănului” de pe raza localității Rohia. Din discuțiile purtate cu persoanele aflate la fața locului a reieșit faptul că fiecare dintre acestea deţin o suprafaţă împădurită în zona respectivă însă nu au fost puse în posesie din diverse motive.

La fața locului s-a aflat și un pădurar, care a declarat că Ocolul Silvic Târgu Lăpuş a autorizat două partizi în zona respectivă, exploatarea materialului lemnos făcându-se în mod legal.

În baza sesizării a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori, urmând a se verifica existenţa autorizaţiilor de exploatare. De asemenea, persoanele nemulțumite au fost consiliate cu privire la modalitatea de punere în posesie.

(Sursa text: eMM.ro)

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV: Poliţist din Borşa, acuzat că ar fi bătut un elev în incinta liceului – ACTUALIZARE (VIDEO)

Redactie

EXCLUSIV: Un copil de 13 ani din Moisei a ieșit cu bicicleta în șosea fără să se asigure. A fost preluat de elicopterul SMURD

Vasile Dale

FOTO, VIDEO: Explozie, urmată de incendiu, la un bloc de pe bd. Bucureşti

Redactie

1 mesaj

Alex noiembrie 8, 2021 at 8:34 am

Bravo, foarte bine faceti. Peste tot in judet s-au facut matrapazlacuri de astea ca oamenii nu si-au primit titlul de proprietate pe padure si te trezesti ca ti-o taie si ramai cu buza umflata.

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.