BREAKING NEWSEvenimentTara Lapusului

MARȚEA INCENDIILOR: Şapte incendii în 24 de ore. O familie din Băiuţ a rămas fără acoperiș deasupra capului în prag de iarnă

Personalul subunităților I.S.U. Maramureș a intervenit la localizarea și lichidarea a nu mai puțin de 7 incendii, pe parcursul zilei de ieri, 16 noiembrie. Primii care au intrat în acțiune, în jurul orei 8 dimineața, au fost pompierii Gărzii nr. 2 de Intervenție Bogdan Vodă, care au acționat la un incendiu izbucnit într-o gospodărie din Rozavlea, cu un echipaj de stingere și unul de prim ajutor EPA SMURD. Au ars circa 6 metri pătrați de pereți din lemn. Incendiul s-a declanșat, cel mai probabil, din cauza coșului de fum neprotejat termic față de materialele combustibile din jur.

Puțin după ora 9, două echipaje de stingere și unul de prim ajutor EPA SMURD au acționat la localizarea și lichidarea unui incendiu semnalat la Casa de Cultură din Vișeu de Sus. Flăcările au afectat o suprafață de circa 10 metri pătrați din podul centralei termice. Cauza probabilă a incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile din jur.



În același timp, un echipaj de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri “Cpt. Marchiș Adrian” Baia Mare a intervenit la un incendiu semnalat la un contor electric din scara unui bloc situat pe strada Bogdan Vodă din municipiu. Echipajul a acționat la evacuarea fumului din casa scării. Cauza probabilă a incendiului a fost suprasolicitarea instalației electrice.

În jurul orei 12.30, două echipaje de stingere de la Pichetul de Pompieri Târgu Lăpuș au intervenit la localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din localitatea Băiuț. La fața locului au sosit în sprijin și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență din Băiuț, respectiv Lăpuș, cu câte o autospecială de stingere. Au ars circa 100 de metri pătrați de acoperiș, mobilier și bunuri depozitate în podul casei. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit la un conductor electric defect.

Din nefericire, în urma incendiului din Băiuţ familia Konyicska Andrei, o familie cu 4 copii (3 băieți de 15, 16, 18 ani) și o fetiță de 1 un an jumătate, a rămas fără locuinţă în pragul iernii. Cei care vor îi pot ajuta. Pe facebook a pornit o campanie de întrajutorare a familiei greu încercate.

La 14.30, pompierii Detașamentului Sighetu Marmației au acționat, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, una de intervenție și salvare de la înălțime și un echipaj de prim ajutor EPA SMURD, la un incendiu izbucnit la un buncăr de rumeguș al unui operator economic din municipiu. Au ars rumegușul și praful combustibil din buncăr și din coloanele de exhaustare. Intervenția a durat aproape trei ore. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza efectului termic de la un utilaj de prelucrare a lemnului.

Puțin înainte de ora 16, un echipaj de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri “Cpt. Marchiș Adrian” Baia Mare a intervenit la localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată semnalat în localitatea Nistru. Flăcările au afectat circa două hectare de teren cu vegetație uscată și litieră.


În jurul orei 18.15, un alt echipaj de stingere al pompierilor băimăreni a intervenit la un incendiu semnalat la groapa de gunoi de pe strada Iazului, din Baia Mare. Au ars circa 500 de kilograme de deșeuri. Incendiul a izbucnit, probabil, ca urmare a folosirii intenționate a unei surse de aprindere.

Te-ar putea interesa si

ACTUALIZARE: Biciclist lovit de o maşină la Recea. Ce spun poliţiştii (FOTO, VIDEO)

Vasile Dale

EXCLUSIVITATE FOTO/VIDEO: Baie de sânge într-o bătaie generală la clubul unui hotel de 4 stele din Baia Mare. Zeci de polițiști, 3 ambulanțe și un smurd au preluat răniții (ACTUALIZARE)

Vasile Dale

Stațiile de sortare-transfer a gunoiului menajer din Maramureș sunt o bătaie de joc față de banul public european și românesc! Consecința? Nu avem unde depozita gunoaiele noastre cele de toate zilele!

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult