Important

PREVENIRE: Peste 250 de elevi băimăreni au primit de la polițiști informații utile în legătură cu bullyingul și violența de gen

Polițiștii Compartimentului de Prevenire au fost prezenți în această săptămână în mai multe unități de învățământ din municipiul Baia Mare, pentru a discuta cu elevii despre prevenirea bullyingului și a violenței de gen.

În contextul în care această săptămână este încadrată de două zile internaționale: 16 noiembrie – Ziua Toleranței și 20 decembrie – Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, cadrele didactice ale Colegiului Național Gheorghe Șincai, Colegiul Național Mihai Eminescu, Colegiul Tehnic Aurel Vlaicu și Școala Gimnazială Dimitrie Cantemir, au inclus în agenda didactică a acestei săptămâni și o întâlnire cu polițiștii de prevenire.

Scopul a fost acela de a informa elevii cu privire la formele violenței, consecințele acestei manifestări asupra victimelor, posibilități de intervenție din partea martorilor precum și serviciile la care pot apela în caz de nevoie. Peste 250 de elevi de gimnaziu și liceu au aflat că pot solicita ajutor, atât la numărul de urgență cunoscut 112, cât și la linia gratuită Telefonul Copilului 116111.

Polițiștii și-au accesorizat prezentările cu spețe din cazuistica înregistrată la nivel național și cu filme preventive, alături de îndemnul făcut cadrelor didactice de fi mai atente la semnele neglijenței, abuzului sau violenței copiilor pe care-i educă, sprijinul lor fiind foarte important pentru identificarea cazurilor de risc și a problemelor cu care se confruntă elevii de toate vârstele. La activități au participat și polițiști ai Biroului Siguranța Școlară.

Felicităm unitățile de învățământ preocupate de siguranța elevilor și vom sprijini mereu astfel de demersuri.

Te-ar putea interesa si

25 MARTIE, ZIUA POLIŢIEI ROMÂNE: Activităţi organizate de IPJ Maramureş

Vasile Dale

ACŢIUNI RUTIERE: Poliţiştii din ocna Şugatag, Şomcuta Mare şi Baia Mare, pe urmele şoferilor certaţi cu legea

Redactie

AU PORNIT LA FURAT ÎN JUDEŢUL VECIN: Trei borşeni au furat bani dintr-un autobuz. Poliţiştii bistriţeni le-au întocmit dosare penale

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.