BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

FOTO EXCLUSIV: Arestat preventiv – Om de afaceri din Baia Mare săltat de poliţiştii de la Anticorupţie. 3000 euro pentru a “rezolva” un test de alcool la IML

Ca urmare a activităților de procedură penală desfășurate de polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Maramureș, procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș a dispus, la data de 24.11.2021, punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura preventivă a reținerii față de două persoane, pentru cercetări privind comiterea infracțiunilor de trafic de influență și cumpărare de influență.

Dosarul penal a fost înregistrat în cursul anului curent, urmare a sesizării din oficiu a polițiștilor anticorupție ai D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Maramureș.

Din materialul de urmărire penală admnistrat în cauză au rezultat probe care fundamentează presupunea rezonabilă că, în cursul lunii septembrie 2021, unul dintre inculpați ar fi primit de la al doilea, suma de 3.000 de euro, în schimbul facilitării obținerii și înscrierii în buletinul de analiză toxicologică, vizând pe fiul celui din urmă (depistat anterior de către un echipaj de poliție în timp ce conducea un autoturism pe un drum public, sub influența băuturilor alcoolice), eliberat de Serviciul Județean de Medicină Legală Maramureș, a unei valori inferioare a concentrației de alcool în sânge, astfel încât acesta să evite tragerea la răspundere penală pentru fapta comisă.

În data de 23.11.2021, în același dosar penal, polițiștii anticorupție ai D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Maramureș, cu sprijinul colegilor din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Satu Mare, în baza ordonanțelor de delegare și sub coordonarea procurorului de caz, au desfășurat patru percheziții domiciliare. Cu ocazia perchezițiilor, au fost identificate și ridicate bunuri și înscrisuri despre care există suspiciunea că au legătură cu săvârșirea infracțiunilor de corupție de referință.

În cursul zilei de 25.11.2021, inculpații vor fi prezentați Tribunalului Maramureș cu propunere de arestare preventivă pe o durată de 30 de zile.

Cauza a fost documentată cu sprijinul de specialitate al I.G.P.R. – Brigada de Operațiuni Speciale Cluj – Serviciul de Operațiuni Speciale Maramureș.

ACTUALIZARE

Astăzi, judecătorii au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a omului de afaceri.

Te-ar putea interesa si

DEPUŞI DUPĂ GRATII: 120 mandate de executare a pedepsei cu închisoarea au fost puse în aplicare de poliţişti anul trecut

Vasile Dale

MISIUNI ÎN TRAFIC: 11 infracţiuni rutiere, 96 sancţiuni contravenţionale şi multe incidente rutiere din cauza alcoolului

Vasile Dale

ÎNŞELĂCIUNE ŞI FRAUDĂ: Urmărire penală „in rem” după ce conducerea Uniunii Ucrainenilor din România ar fi accesat ilegal bani de la bugetul de stat (FOTO DOCUMENT)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult