Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Maramureș Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Maramureș au efectuat un număr de 3 percheziții domiciliare, într-o cauză vizând săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și deținere de droguri de mare risc.


În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2019 – 2021, mai mulți suspecți din municipiul Baia Mare, în baza aceleiași rezoluțiuni infracționale, în mod repetat, au comercializat droguri de mare risc sub forma de comprimate ecstasy, amfetamină și cocaină, activitatea fiind comisă preponderent pe raza municipiului Baia Mare.
La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramureș, au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 5 persoane.

Actualizare

După audieri, în această seară, pe numele a patru băimăreni au fost emise mandate de reţinere pentru 24 ore. Aceştia au fost depuşi în arestul IPJ Maramureş, urmând ca mâine să se dispună arestarea preventivă.

ACTUALIZARE

Urmare a comunicatului transmis de D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Maramureș, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș este abilitat să comunice următoarele:

Polițiștii judiciari din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș – BCCO Cluj Napoca, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.- B.T. Maramureș și cu sprijinul polițiștilor Serviciului de Acțiuni Speciale Maramureș, un echipaj canin din cadrul Serviciului de Ordine Publică și un specialist criminalist al Serviciului Criminalistic Maramureș, au desfășurat o acțiune pe linie Antidrog în județul Maramureș.

Ieri, polițiștii au fost puse în executare cinci mandate de percheziție domiciliară la cinci locații din județul Maramureș, o ordonanță de percheziție auto și șase mandate de aducere. În cadrul acțiunii au fost vizate mai multe persoane bănuite că ar fi fost implicate într-o rețea de droguri de risc și mare risc.

În urma perchezițiilor desfășurate, polițiștii au ridicat: 6,9 grame cocaină, 567 grame de cannabis; o cultură indoor cu 12 plante susceptibile a fi cannabis, 0,3 grame rezină de cannabis, cinci grindere, două cântare electronice, două cutii, un portofel, un recipient, patru pungi de tip ziplock, toate cu urme de substanțe vegetale, 3200 fire de țigarete în valoare totală de 1.920 de lei, șase telefoane mobile, 2.700 de lei și 50 de euro și un înscris ce are legătură cu cauza.

Pe parcursul documentării s-a cooperat cu Direcția Generală Anticorupție – Structura Centrală si cu Direcția Operațiuni Speciale.

            Ieri, procurorul de caz a dispus măsura reținerii pe o perioada de 24 de ore față de patru persoane bănuite.

Cercetările continuă sub coordonarea D.I.I.C.O.T.-B.T. Maramureș, sub aspectul comiterii infracțiunii prev. de art. 2 alin 1și 2 și art.4 alin.1 și 2 din Legea 143/2011, cu aplicarea art. 35 alin.1 Cod penal.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.