DSP Maramureş transmite că trei rugbyşti au ieşit pozitiv SARS-COV-2, după ce au fost tesaţi RT-PCR astăzi dimineață. Cei trei vor fi scoși din carantină și vor fi transportația la Spitalul de Boli Infecțioase Baia Mare, într-o zonă specială. Acolo este deja internat de opt zile primul sportiv depistat pozitiv. Cele trei probe prelevate astăzi vor fi trimise la București pentru secvențiere, pentru a se putea stabili dacă este vorba despre varianta Omicron.

ACTUALIZARE

Trei dintre probele de control recoltate în ziua a 8a de către Direcția de Sănătate Publică Maramureș de la cei 28 sportivi repatriați din Africa de Sud au fost pozitive pentru infectia cu SARS CoV-2.

Cele 3 probe vor fi trimise pentru secvențierea tulpinii virusului la Institutul National de Cercetare „Cantacuzino”.

Sportivii lotului cu teste negative vor putea ieși din izolare în a 10-a zi de carantină.

Cei 3 sportivi care au fost depistați pozitiv rămân, în continuare, în izolare. Starea lor de sănătate este bună, fiind asimptomatici.
Toți sportivii sunt vaccinați anti-Covid 19.

Cei trei sportivi din lotul echipei de rugby CSM Știința Baia Mare confirmați cu virusul SARS-CoV-2 vor fi transferati si izolati la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie din Baia Mare, unde se află izolat si primul sportiv infectat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.