BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

13 SPECIALIȘTI SILVICI CERCETAȚI PENTRU COMITEREA MAI MULTOR FAPTE DE NATURĂ PENALĂ, ÎN LEGĂTURĂ CU SERVICIUL

În urma finalizării cercetărilor în cadrul unui dosar penal instrumentat de polițiștii Serviciului de Ordine Publică Maramureș – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, s-a formulat propunerea de trimitere în judecată a 13 persoane, angajate în cadrul unui ocol silvic de stat de pe raza județului Maramureș. Dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus cu propunere de întocmire a rechizitoriului și sesizare a instanței de judecată competentă să judece cauza.

În cadrul urmăririi penale au rezultat probe care fundamentează propunerea rezonabilă că în perioada ianuarie 2015 – iunie 2017, într-un canton silvic de pe raza județului Maramureș au fost efectuate mai multe controale de fond/parțiale, în cuprinsul cărora au fost inserate date nereale, în scopul limitării răspunderii patrimoniale/penale a specialiștilor silvici de canton. Deși pe suprafața cantonului verificat au fost identificate cioate provenite din tăieri ilegale de arbori, membrii echipelor de control au întocmit în fals actele de control de fond/parțiale, procese – verbale de contravenție, procese – verbale de reținere în vederea stabilirii provenienței/confiscare/dare în custodie, fișele de carnet de inventariere anexate acestora și avize de însoțire a materialelor lemnoase.



Cei 13 specialiști silvici sunt cercetați pentru comiterea infracțiunilor de fals intelectual, uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură privată și omisiunea sesizării, fapte prevăzute și pedepsite de Codul Penal.

 

Te-ar putea interesa si

Ionel Bogdan: Am semnat astăzi 6 contracte de finanțare prin PNRR

Vasile Dale

URMARE PERCHEZITII: ECSTASY, COCAINA, CANNABIS, ETNOBOTANICE. CINCI TINERI SI UN MINOR ARESTATI PREVENTIV (FOTO/VIDEO)

Vasile Dale

Omerta celor de la Protecţia Copilului. Cum a fost trecut sub tăcere un caz de abuz sexual dintr-un centru de plasament asupra unei fetițe de doar 11 ani

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult