BREAKING NEWSImportant

Vizită de lucru în Polonia! Exemple de bune practici la Parcul Tehnologic și științific – Aeropolis din Regiunea Podkarpackie

Alături de doamna Emilia Kojtych-Lichota, directorul adjunct al Agenției de Dezvoltare Regională Rzeszow (RARR), am vizitat astăzi Parcul Tehnologic și Științific Aeropolis, precum și companiile Succon Automation Damian Wąsik și Skala-Tech Sp. z o.o. Sp.k., care au ca obiect de activitate fabricarea de utilaje, respectiv tehnologia informației și servicii informatice.

Parcul Aeropolis din Voievodatul Podkarpackie, înfrățit cu Județul Maramureș, reprezintă un obiectiv important pentru economia din această zonă a Poloniei, având un impact major și la nivel național. Acest parc se întinde pe o suprafață de peste 150 de hectare, unde își desfășoară activitatea peste 47 de companii autohtone și internaționale din diferite domenii, precum aviația, industria auto, IT și automatizări. Numărul total al angajaților depășește 6000.

În cadrul vizitei, am discutat cu gazdele despre modul de funcționare al parcului, precum și despre perspectivele de dezvoltare economică și industrială pe care le oferă realizarea unui parc tehnologic, aspecte care ne vor ajuta în procesul de înființare a parcurilor industriale din Maramureș.

În prezent, lucrăm la realizarea a patru parcuri industriale pe raza județului Maramureș, și anume Baia Sprie, Groși, Fărcașa și Șomcuta Mare.

Al doilea pas important după înființarea parcurilor industriale îl reprezintă popularea acestora cu investitori care să vină și să își dezvolte afacerile în Maramureș. În acest sens, experiența celor din Voievodatul Podkarpackie din Polonia, precum și o colaborare bilaterală ne vor ajuta și ne vor oferi o viziune clară despre modul de organizare și funcționare a zonelor industriale din Maramureș.

Tot pe agenda de astăzi, am avut și o întâlnire cu reprezentanții Organizației de Turism a Regiunii Podkarpackie, alături de doamna Wioletta Rejman, președinta Organizației de Turism a Regiunii din Podkarpackie, și de domnul Jan Solek, vicepreședintele Organizației, în cadrul căreia am discutat despre practicile de promovare turistică pe care le aplică la nivelul regiunii, practici pe care le vom aplica și la nivelul județului Maramureș pentru dezvoltarea și valorificarea potențialului turistic pe care îl are județul nostru.

Un prim pas în această direcție l-am făcut deja odată cu înființarea Organizației de Management al Destinației Maramureș, organism care va coordona întreaga activitate turistică din Maramureș, va realiza strategia de dezvoltare a turismului și va fi responsabilă de identificarea și atragerea investițiilor destinate realizării proiectelor de dezvoltare a turismului în Maramureș.

Ionel Bogdan, președinte Consiliul Județean Maramureș

Te-ar putea interesa si

VIDEO/FOTO: Cinci victime într-un accident rutier produs la Sighet. Un mort și patru sunt încarcerați

Vasile Dale

ACTUALIZARE: ACCIDENT GRAV IN TAUTII MAGHERAUS LANGA DRUMUL SPRE AEROPORT (GALERIE FOTO/VIDEO)

Vasile Dale

A CREZUT CĂ POATE SCĂPA DE POLIŢIŞTI: Tânăr din Călineşti, beat şi fără permis, în încercarea de a scăpa de poliţişti, s-a izbit cu maşina de un gard

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.