Important

PREJUDICIU DE PESTE 890 DE LEI: O femeie din Ariniş, înşelată pe un site de comerț online

Ieri, 20 decembrie, polițiștii Secției 3 Fărcașa au fost sesizați prin plângere de către o femeie de 42 de ani din Ariniș despre faptul că, la data de 19 decembrie 2021, a publicat un anunț de vânzare pe o un site de comerț online. Ulterior, aceasta a fost contactată prin intermediul unei aplicații de către o persoană necunoscută, aceasta solicitându-i să acceze un link, care imita perfect adresa web de la Fan Courier.
Imediat după accesarea link-ului, femeii de 42 de ani i-au fost solicitate anumite date persoane și ale cardului bancar, precum și niște coduri venite prin mesaj. Ulterioir, femeia a verificat aplicația bancară și a obersvat faptul că i-au fost sustrași în jur de 890 de lei.
În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de
de acces ilegal la un sistem informatic şi efectuarea de operaţiuni financiare frauduloase.
În această perioadă comerțul online este în toi iar siguranța banilor noștri depinde de cât de bine cunoaștem modalitățile de fraudare ale infractorilor și de cât de bine ne protejăm împotriva lor.
Puteți să aflați acest lucru testându-vă cunoștințele în doar un minut și un click pe https://sigurantaonline.ro
Analizați cu atenție orice link primit prin rețelele de socializare (WhatsApp, Facebook) și nu vă introduceți datele cardului pe astfel de site-uri. Chiar dacă seamănă ca denumire cu site-ul original, există riscul ca acestea să fie clone false care extrag datele cardului.
Țineți minte întotdeauna: cardul bancar este un instrument de plată, nu de încasare! Adică este folosit ca să faceți plăți nu ca să încasați banii pe card. Așa că nu oferiți datele (numărul cardului, data de expirare și CVV) altor persoane care susțin că vă vor trimite bani.

Te-ar putea interesa si

SFÂRȘIT DE SĂPTĂMÂNĂ ÎN SIGURANȚĂ : Jandarmii maramureşeni, gata să intervină în situaţii de urgenţă

Redactie

DE LA SFÂRŞITUL LUNII IANUARIE: Poliţia Română, modificări legislative

Vasile Dale

300 de radare fixe vor fi instalate pe drumuri aglomerate din România. Pe ce tronsoane se vor monta

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult