BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

EXCLUSIV VIDEO: DISTRUGERE – S-a rupt digul de la Balta Mare din Remetea Chioarului. Excavaţiile ilegale ar fi cauza

Situație de urgență la Remetea Chiooarului. Azi noapte s-a rupt digul de protecție de la lacul denumit Balta Mare, aflat în proprietatea Primăriei Remetea Chioarului. Apa a năvălit într-o baltă privată ”Balta Mircea” iar digul acestei amenajări private este în pericol să se rupă. Autoritățile au fost anunțate, însă răspunsurile primite sunt halucinante: vom veni la fața locului abia luni (bugetarii sunt liberi)!!!!

”Din cauza unui protejat care excavează de peste 10 ani pe raza comunei Remetea Chioarului în urmă cu câteva ore s-a spart digul de la Balta Mare administrat de către Primăria Remetea Chioarului. Acum se va sparge și digul de la Balta Mircea, o proprietate privată. Nu știm la cine să mai apelăm deoarece am făcut plângere anul trecut la Postul de Poliție din Remetea Chioarului și nici până astăzi nu s-a primit niciun răspuns. Am aflat, pe surse, că ar fi pe rol câteva dosare penale pentru excavații neautorizate.

S-a sesizat și dispeceratul de la Apele Romîne, dar ni s-a transmis că nu au pe cine trimite până luni. Am chemat poliția la fața locului pentru a constata și deocamdată nimic. Vom pierde o cantitate impresionantă de pește și chiar pe nimeni nu interesează.

Am vorbit și cu cel care a excavat acolo și l-am rugat să vină să rezolve problema. Mi-a spus că nu poate să intervină pentru că nu are autorizație și poate vine cineva în control. Este inadmisibil ce se întâmplă” ne-au transmis cititorii noștri.

Până în acest moment cele mai mari pagube (unde este spărtură cea mai mare a digului) sunt la Lacul Primăriei. Nu se poate estima clar deoarece peștele nu se poate observa fiind apa tulbure. Cert este că peștele trece prin breșe din dig. Pe de altă parte, în lacul privat există conform informațiilor de până acum exemplare de pește extrem de valoroase. Un singur exemplar poate ajunge și la 1.000 de euro/bucată.

Așteptăm și un punct de vedere al instituțiilor abilitate

Te-ar putea interesa si

URMARE PERCHEZITII: ECSTASY, COCAINA, CANNABIS, ETNOBOTANICE. CINCI TINERI SI UN MINOR ARESTATI PREVENTIV (FOTO/VIDEO)

Vasile Dale

EXCLUSIV: Scandal între doi vecini din Sighet, aplanat cu amenzi de poliţie – ACTUALIZARE

Redactie

DN18 CRĂCIUNEȘTI: Patru femei rănite după ce un microbuz s-a izbit de o mașină (foto/video)

Vasile Dale

3 mesaje

Alex ianuarie 3, 2022 at 7:02 am

Nu ma mira deloc. Se tot sapa acolo de ani de zile zici ca vor sa ajunga in China.

Raspunde
Pescar corect ianuarie 3, 2022 at 11:17 pm

Acolo se sapă pe terenul primăriei dar la Coruia, Sacalaseni, Ocoliș , Catalina aval baraj pe râul Lăpuș se sapă în albie cu acordul domnilor primari și pe nimeni nu interesează, la balta primăriei de la Remetea nu mai este nici urmă de peste că au avut grija domni braconieri cu plasele sa o golească, singurul dezavantajat e dl Mircea da el are asigurare, și poate toți pești valorează atât cât spuneți dumneavoastră sau poate deține vreo specie gen Beluga sau Arapaima și nu știm noi…..

Raspunde
EXCLUSIV VIDEO – Braconaj pe balta Primăriei Remetea Chioarului. Trei suspecți prinși de poliție – Stiri din Maramures februarie 8, 2024 at 11:00 pm

[…] EXCLUSIV VIDEO: DISTRUGERE – S-a rupt digul de la Balta Mare din Remetea Chioarului. Excavaţi… baia marebaltabraconajmaramureșpolitieremetea chioaruluistiri baia marestiri maramuresDistribuie0 stirea anterioara […]

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.