BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

ÎNCĂ UNA: Primăria Baia Mare amendată cu 40.000 de lei pentru depozitarea ilegală a gunoaielor pe malul Săsarului

Primăria Baia Mare a fost amendată cu 40.000 de lei de către inspectorii SGA Maramureș pentru depozitarea ilegală a deșeuri pe malul stâng al râului Săsar.

Inspectorii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Maramureș s-au autosesizat ca urmare a unor informații apărute în mass-media, privind existența unui depozit ilegal de deșeuri pe malul stâng al râului Săsar. În data de 22 decembrie 2021, aceștia s-au deplasat la fața locului.

Reprezentanții Inspecției Teritoriale a Apelor au constatat faptul că Primăria Baia Mare a depozitat ilegal deșeurile pe un teren propriu. Autoritatea locală solicitase și obținuse de la SGA Maramureș un Aviz de gospodărire a apelor pentru realizarea unui Centru de gestionare a deșeurilor, însă nu a realizat lucrările necesare. Primăria nu avea dreptul să depoziteze deșeurile pe acel amplasament înainte de finalizarea lucrărilor prevăzute în aviz, recepționarea acestora și obținerea Autorizației de gospodărire a apelor.

Prin urmare, Primăria Baia Mare a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 40.000 de lei și cu avertisment, conform prevederilor Legii apelor nr. 107/1996, cu modificările și completările ulterioare. Totodată, inspectorii instituției noastre au dispus dezafectarea depozitului ilegal de deșeuri.

Menționăm că orice lucrare pe ape sau care are legătură cu apele se poate executa numai dacă titularul deține acte de reglementare în domeniul gospodăririi apelor, eliberate la cerere de către instituția noastră.

Reluăm apelul pentru protejarea resurselor de apă și a mediului înconjurător, adresat autorităților publice, agenților economici și populației. Responsabilitatea aparține fiecăruia dintre noi.

Te-ar putea interesa si

VIDEO: Un centru/fundație care ar funcționa ilegal descoperit în Baia Mare (actualizare)

Vasile Dale

FOTO EXCLUSIV TRAGEDIE: O femeie a murit carbonizată într-un incendiu la Petrova (ACTUALIZARE)

Vasile Dale

Prinşi în Baia Sprie cu un kilogram de cannabis: Trei clujeni arestaţi preventiv pentru trafic de droguri

Vasile Dale

1 mesaj

Misu ianuarie 4, 2022 at 4:15 pm

Și cele de pe Oborului sunt depozitate legal?

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.