BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

EXCLUSIV DOCUMENTE: Cum își rezolvă lemn gratuit șefimea de prin Direcția Silvică Maramureș. Coincidențe stranii numai că lumea s-a prins de ”șmecheria” de la OS Poieni

Coincidențe stranii printre hârțogăriile de la Direcția Silvică Maramureș. Angajații acestei instituții au dreptul (conform actelor normative) anual la 6 mc de masă lemnoasă pentru foc. Zis și făcut. Numai că șefuleții de prin Direcție au găsit metode ”șmechere” le-am spune noi pentru a evita legislația națională sau dispozițiile interne ale instituției amintite.

Cum au procedat? Simplu. Vă dăm un exemplu elocvent din 05 octombrie 2017, exemplu care s-ar fi perpetuat și anii următori (poate nu chiar cu aceleași persoane).

Așadar, un domn de pe la Direcția Silvică Maramureș, să îi spunem Vasile, având o funcție în structura de pază și protecție a pădurilor din instituție, și-a ”rezolvat” 4 (patru) avize pentru a câte 6 mc de lemn de foc gratuit. Toate pe un singur transport. Cum a reușit acest lucru? Extrem de simplu. Conform documentelor lemnul gratuit pe care Ocolul Silvic Poieni trebuia să îl atribuie unui angajat din Săcel sau Ruscova a ajuns la ”șefuțul” DS Maramureș, tocmai în Chelința.

Pentru a masca totul, pe documentele de transport la destinatar au trecut 4 nume diferite (pe un document este cel al angajatul despre care discutăm, pe altul este trecut numele fiului lui, n.r.) doar că la adresa de destinație era trecută aceeași adresă. Pe cele 4 documente de transport emise în aceeași zi (având valabilitatea de 24 ore) este trecut același mijloc de transport și același șofer. Coincidențe stranii așadar!

Mai mult, conform surselor noastre, transportul masei lemnoase gratuite (aproximativ 150 km) a fost făcut cu un autovehicul pus la dispoziție de Ocolul Silvic Poieni, culmea fără ca beneficiarul să plătească. Extrem de rentabil: 24 mc de lemn de foc fără să scoți un leu din buzunar. Asta în condițiile în care în această iarnă pe piața din județ pentru aproximativ 5-6 mc de lemn un maramureșean scoate din buzunar între 1500-1800 lei.

sursa: captura distanterutiera.ro.

Iar coincidențele nu se opresc aici. ”Șefuțul” despre care facem vorbire pe lângă că este responsabil cu paza pădurilor, acesta face parte din diferite comisii de verificare și sancționare a angajaților Direcției Silvice Maramureș. Nu este de mirare că directorașii de prin DS Maramureș tolerează astfel de coincidențe. Doar ”rezolvă” instant micile probleme apărute prin Ocoalele Silvice din județ.

Vă și exemplicăm în linkul de mai jos cum a ”rezolvat” problema jocului de poker al angajaților din OS Vișeu. Cine credeți că a fost șeful comisiei de anchetă? Din nou coincidență:

Ar mai fi multe de spus însă lăsăm organele abilitate să verifice aceste aspecte. Totodată, trebuie să menționăm și faptul că dacă există persoane care s-au simțit lezate de acest articol le așteptăm punctele de vedere pe adresa de email: [email protected]. Ele vor fi publicate în continuarea acestui articol.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

FOTO/VIDEO: Prăpăd la Tăuții de Sus. Cu 0,99 în etilotest un șofer a distrus totul în cale și, de față cu polițiștii, a sărit să îl bată pe un alt șofer (actualizare)

Vasile Dale

DN18 HĂRNICEȘTI: Impact frontal cu o cisternă cu benzină evitat în ultima clipă (VIDEO EXCLUSIV CITITORI)

Vasile Dale

APEL UMANITAR. Ajută-l pe Arnold să trăiască. Colegul nostru are nevoie de operație în SUA

Vasile Dale

1 mesaj

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.