BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

EXCLUSIV DOCUMENT: În timp ce pădurile sunt rase de pe suprafața pământului, șeful de la Ocolul Vișeu își urmărește angajații prin birturi

Toată lumea știe că la Ocolul Silvic Vișeu de Sus situația nu este deloc ”roză” în aceste zile. Pentru pentru a descoperi matrapazlâcurile din respectiva instituție a fost trimis corpul de control al primului ministru în control. Și nu ar fi singurele controale din zonă. Se verifică inclusiv dacă pe Valea Vaserului sute de mii de puieți au fost planți sau nu. Și asta pentru că în acte ar figura plantați, în realitate însă, conform surselor noastre, ar lipsi câteva zeci de mii. Dar rămâne de văzut care va fi raportul oficial al celor care verifică și ce măsuri va dispune Guvernul României, prin Direcția Silvică Maramureș. Și tot la respectivul Ocol Silvic vă reamintim că au dispărut din seiful instituției aproximativ 120.000 de lei, bani care ar fi fost furați de persoane necunoscute. Bani pe care nici astăzi nimeni nu i-a recuperat dar nici făptuitorii nu au fost prinși deși fapta s-a petrecut la început de iunie 2021.

Ar mai fi multe de spus despre ce se petrece în zona respectivă, dar să revenim la ”oile noastre”, adică la subiectul acestui articol. Noi ne așteptam ca marele șef de ocol (conform paginii lui de facebook este șef de ocol din anul 2000) să stopeze cumva defrișările ilegale din zona Vișeului. E drept, probabil avem așteptări prea mari. Dar hai să vă spunem cu ce se ocupă domnia sa: cu urmărirea angajaților. Așa se face că la sfârșit de octombrie 2021 șeful de ocol a descins într-un birt din Vișeu pentru că aveam el un pont că doi dintre angajații instituției ar juca poker.

Era ora 15.30 și era foarte posibil ca angajații lui (care ar avea un program flexibil nu fix) să fie în timpul liber nicidecum în timpul programului. La șeful de ocol este în schimb altceva: el chiar era în timpul programului pentru că așa cum arată semnatura pe fișa de prezența, șeful de ocol a venit în instituție la ora 8.00. Așadar, după ce și-a prins angajații la poker le-a cerut acestora să dea explicații în scris. Ba mai mult, a făcut raport către Direcția Silvică Maramureș, care a trimis trei ”anchetatori” la Vișeu pentru a verifica cele sesizate de șeful de ocol. Rezultatele anchetei – zero barat, se pare că oamenii erau în afara orelor de program.



Pentru ce toate aceste anchete și supravegheri asupra angajaților? Oare nu cumva pentru că, așa cum scria șeful de ocol în nota informativă către Direcția Silvică Maramureș angajatul i-ar fi dat cu ”FLIT” de mai multe ori? Să fie vorba despre o răzbunare? Culmea este că unul dintre cei vizați de șeful de ocol s-a clasat pe locul 3 național la concursul ”Cel mai bun pădurar”. Oricum vom mai reveni cu informații din zonă pentru că se întâmplă lucruri ”bizare”. Stați pe-aproape!

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

VIDEO – ”PĂZIȚI” DE TRUPELE ANTITERO: Sute de evrei au inaugurat Sinagoga ultra-ortodoxă din Sighetu Marmației (actualizare)

Vasile Dale

EXCLUSIV: Băimăreancă atacată de doi necunoscuți într-o stație de autobuz (actualizare)

Vasile Dale

Celebrează Crăciunul cu “Home Studio22” din Satu Mare !

Vasile Dale

1 mesaj

Alex noiembrie 8, 2021 at 8:32 am

E prapad in muntii Maramuresului. Si la granita cu Ucraina si la limita de judet cu Suceava. Mii de hectare rase (fara exagerare, vedeti pe google Earth). Nu exista lege, nu exista silvicultura nimic acolo, fiecare face ce vrea si toti inchid ochii. Oribil.

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult