BREAKING NEWSEvenimentImportantRecomandate

DOLIU ÎN LUMEA ÎNVĂŢĂMÂNTULUI MARAMUREŞEAN: A murit prof. Ilie Marinca, fost director al școlii din Fărcașa, director în cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș”


Profesorul Ilie Marinca, dascălul și directorul multor generații de elevi din Fărcașa, a încetat din viață la vârsta de 77 de ani.
S-a născut în 7 mai 1944, în satul Săliște com. Băsești. Este absolvent al Facultății de științe naturale și agricole din cadrul Institutului pedagogic din Baia Mare (șef de promoție cu media 10,00) și al Facultății de biologie din cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj Napoca (examen de licență promovat cu media 10.00).
După terminarea studiilor, în anul 1965, este repartizat ca profesor titular la catedra de biologie a Școlii generale Fărcașa iar din 1966 până în 1980 a fost și director coordonator la aceeași școală. În această perioadă s-a preocupat pentru încadrarea școlii cu personal calificat, pentru dezvoltarea și modernizarea bazei didactico-materiale, amenajarea de cabinete, laboratoare și ateliere la toate disciplinele de studiu. A desfășurat de asemenea și o intensă activitate culturală și sportivă.
Rezultatele obținute la școala din Fărcașa au dus la promovarea sa, în anul 1980, în funcția de inspector școlar de biologie, funcție în care va activa până în anul 1990.
Din 1990 până în 2007 a fost profesor la Şcoala „Nicolae Iorga” din Baia Mare, perioadă în care, în paralel, a coordonat practica pedagogică a studenților de la Facultatea de biologie a Universității de Nord.
După pensionare, în anul 2007, și-a continuat activitatea didactică în cadrul Universității de Vest „ Vasile Goldiș” ocupând funcția de director, perioadă în care a desfășurat o intensă activitate științifică.
Profesorul Ilie Marinca a fost un om cu o pregătire profesională deosebită, un om care si-a dedicat viata pentru pregatirea generatiilor de elevi și studenţi fiind apreciat atât de către colegii săi, cât si de elevii pe care i-a format de-a lungul timpului.

Miercuri, de la ora 18.00, va avea loc priveghiul, iar joi, 13 ianuarie, la ora 13.00, la capela cimitirului ortodox din Fărcașa, va avea loc slujba de înmormântare.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!

Te-ar putea interesa si

GALERIE FOTO EXCLUSIV: Șoferul vinovat de producerea unui accident a dispărut de sub nasul polițiștilor, susțin cititorii noștri

Redactie

CERE AJUTORUL CITITORILOR: Mercedes GLK, dispărut fără urmă. Clientul ar fi folosit acte false (FOTO)

Vasile Dale

POLIŢIA SEINI: Furtul unei biciclete, sesizat, cercetat, soluţionat

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.