BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

EXCLUSIV VIDEO: TIR-uri blocate pe DN 1C Baia Mare – Dej, în Pasul Mesteacăn

Continuă să ningă în Maramureş, strat de zăpadî frământată acoperă carosabilul sectoarelor de drumuri naţionale.

Pe DN 1C se circulă greoi, la această oră mai multe TIR-uri sunt blocate în Pasul Mesteacăn.

„Trafic rutier în condiții de iarnă. Sectoarele de drumuri naționale au carosabilul acoperit cu un strat de zăpadă frământată ce măsoară până la 1 cm. S-a acționat pe sectoarele de drumuri naționale cu 27 de utilaje și s-au împrăștiat 303 tone de material antiderapant și 400 litri clorură de calciu. Sectoarele de drumuri județene au carosabilul curat și uscat în zona de câmpie. În zonele de deal și de munte carosabilul este acoperit parțial cu un strat de zăpadă care măsoară până la 1 cm. Pe sectoarele de drumuri județene s-a intervenit cu 37 utilaje și s-au răspândit 813 tone de material antiderapant.

Cerul este acoperit. Ninge în județ. Vizibilitatea în trafic este redusă pe DN18, sub 100 de metri de ninsoarea viscolită, între km 162 și km 175. Vântul prezintă intensificări temporare în zona de munte, cu viteze de până la 30 km/h. Debitele și nivelurile cursurilor de apă au fost ușor variabile.

Nu au fost semnalate probleme. Stratul de zăpadă măsoară până la 56 cm la stația meteo Iezer, 44 cm în Pasul Gutâi, 41 cm la Băiuţ, 39 cm la Cavnic, 30 cm în Baia Borșa, 29 cm la Poiana Borșa, 25 cm la Târgu Lăpuș, 18 cm la Sighetu Marmației 16 cm în Baia Mare, 15 cm la Ocna Șugatag.

Debitele și nivelurile cursurilor de apă au fost ușor variabile. Gheață este prezența la malul râurilor Tisa, Vișeu, Vaser, Ruscova, Iza, Mara, Cosău, Bârsău, Lăpuș, Suciu și Cavnic. Curg sloiuri de gheață pe cursul râurilor Tisa, Iza, Mara, Lăpuș și Someș. Vremea rămâne și astăzi rece, local geroasă noaptea și dimineață.

Cerul va fi mai mult noros. Pe arii relativ extinse va ninge slab. Vântul va suflă slab la moderat, cu intensificări în zona montană înalta unde va viscoli ninsoarea sau spulberă zăpadă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -5 și -3 grade, iar cele minime între -11 și -7 grade. Izolat vor fi condiții de ceață asociată cu depunere de chiciură”, spun autorităţile.

Te-ar putea interesa si

TRAGEDIE LA VIȘEU DE JOS: Un șofer a ajuns cu mașina într-un garaj și a decedat

Vasile Dale

EXCLUSIV: Avem IMAGINILE – Tânăr din Petrova lovit de mașină, iar apoi bătut de șofer. Victima este la un spital din Cluj Napoca

Vasile Dale

STRIGĂTOR LA CER: Un român din Negrești-Oaș, ucis de polițiștii indonezieni! Versiunea oficialilor: “s-a opus arestării!”, dar prietenul său spune că l-au ucis ca pe un câine

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.