Important

Consiliul Județean Maramureș a dat undă verde înființării Asociației ”Organizația de Management al Destinației Județene Maramureș”

Dezvoltarea turismului maramureșean reprezintă un obiectiv strategic pentru Consiliul Județean Maramureș. Având în vedere importanța economică și socială a turismului în județul Maramureș, Consiliul Județean a votat astăzi statutul Asociației ”Organizația de Management al Destinației Județene Maramureș”.

Principalele atribuții pe care Asociația de Management al Destinației va trebui să le îndeplinească sunt: dezvoltarea durabilă, crearea, dezvoltarea și managementul destinației turistice Maramureș, creșterea competitivității destinației turistice, stimularea și sprijinirea dezvoltării locale prin inițiative, activități și măsuri care să crească numărul de turiști, să atragă investiții pentru realizarea proiectelor de dezvoltare și promovare a turismului în Maramureș.

Membri fondatori ai OMD Maramureș sunt Consiliul Județean Maramureș, Asociația Întreprinzătorilor Maramureș, Turist Șuior și Saorsa Turism S.R.L. – CFF Vișeu de Sus, iar ulterior înființării se vor alătura și alte societăți care doresc să contribuie la dezvoltarea și promovarea turismului maramureșean.

Ionel Bogdan, președinte Consiliul Județean Maramureș, a vorbit în cadrul ședinței despre importanța dezvoltării turismului în județul Maramureș: ”Astăzi am aprobat statutul Asociației ”Organizația de Management al Destinației Județene Maramureș”. Un proiect extrem de important pentru județul nostru. Astfel, avem o organizație care se va ocupa de managementul destinației și care va putea atrage fonduri atât din Planul Național de Redresare și Reziliență, cât și fonduri europene care să sprijine proiectele pe turism pe care le vom realiza.

Un obiectiv important al acestei asociații este acela de a realiza o colaborare cât mai eficientă între operatorii economici din domeniul turismului și HoReCa, să aflăm nevoile pe care aceștia le au și să găsim împreună cele mai bune pârghii pentru dezvoltarea turistică a județului Maramureș.

În perioada următoare, voi face o serie de întâlniri în mai multe zone din județul Maramureș cu operatorii din turism, astfel încât odată ce vom avea OMD-ul înființat să putem să extindem numărul de membri ai asociației pentru fiecare zonă istorică a județului. Astfel, îi vom avea alături pe toți reprezentanții mediului de afaceri care vor să contribuie la dezvoltarea și promovarea turismului maramureșean.”

Aleșii județeni au votat în ședința de astăzi și Acordul de cooperare între Consiliul Județean Maramureș și societatea Pin Me Studio S.R.L., care prevede realizarea în comun a evenimentului sportiv ”Raliul Zăpezii Maramureș”, ediția a XII-a.

Astfel, județul Maramureș va susține organizarea ediției din acest an a ”Raliului Zăpezii Maramureș”, eveniment care va avea loc în perioada 11-13 februarie 2022. Cursa din acest an se va desfășura pe DJ 109F, între localitățile Cavnic și Strâmbu – Băiuț, fiind estimat un număr de aproximativ 100 de participanți.

”Raliul Zăpezii Maramureș” este un eveniment sportiv de off-road, dedicat pasionaților de întreceri auto, care a avut un real succes în toate edițiile trecute.

Te-ar putea interesa si

Peste 250 de participați la bursa locurilor de muncă de la Sighetu Marmației

Redactie

REŢINUŢI: Urmăriți național și internațional depistați de polițiștii maramureşeni

Redactie

FOTO: Troiţă înălţată în memoria pădurarului Liviu Pop, ucis în urmă cu un an

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.