Eveniment

NICIO ZI FĂRĂ INFRACȚIUNI RUTIERE: Şoferi băuţi sau fără permis, depistaţi de poliţiştii maramureşeni

Săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier nu sunt omise din activitatea polițiștilor maramureșeni. Aceștia, fie au identificat în trafic, fie au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 despre faptul că anumiți conducători auto circulă pe drumurile publice fără a deține permis de conducere sau, pur și simplu, au considerat că băuturile alcoolice nu afectează stăpânirea volanului în timp ce circulă pe drumul public.

La fel a considerat și un bărbat de 64 de ani din Vișeu de Sus, dar polițiștii l-au oprit în trafic. Rezultatul? 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ambii au fost conduși la spital în vederea recoltării de mostre biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză, polițiștii efectuează cercetări pe numele celor doi bărbați cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Postul de Poliție Comunai Moisei, ora 20.19. Apel 112. Sesizare: conducere sub influența băuturilor alcoolice.
Polițiștii s-au deplasat pe D.N. 17C, unde au identificat autoturismul sesizat prin apel și la volanul acestuia un bărbat de 53 de ani. În urma solicitării de a fi testat cu aparatul etilotest, bărbatul a refuzat hotărât. Ulterior, acesta a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge, unde, a refuzat din nou, în prezența personalului medical.
În cauză polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Conform art. 20, alin. 1 din O.U.G. 195/2002 ”pentru a conduce pe drumurile publice autovehicule, tramvaie ori tractoare agricole sau forestiere, conducătorii acestora trebuie să posede permis de conducere corespunzător”.
În dimineața zilei de ieri, polițiștii din Șomcuta Mare, au oprit pentru control un autoturism în localitatea Mesteacăn, care se deplasa pe direcția Baia Mare înspre Dej.
La volanul autoturismului, polițiștii au identificat un bărbat de 29 de ani, iar în urma verificărilor efectuate, au constatat faptul că acesta are dreptul de a conduce suspendat.
Polițiștii efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Te-ar putea interesa si

FOTO: Controale la agenţii din domeniul forestier

Redactie

Ultima ora: Fostul sef al Politiei Rutiere Sighet a fost saltat de procurori pentru trafic de influenta

Vasile Dale

RUTIERE: Accidente de circulaţie în Baia Mare şi Borşa, din cauza… alcoolemiilor din etilotest

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.