BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

FOTO: Circulaţie greoaie în Pasul Gutâi. TIR blocat. Avalanşă pe DN 18 – ACTUALIZARE

Maramureşul se află sub incidenţa unor avertizări cod galben şi cod portocaliu de ninsori şi viscol, cu rafale care pot ajunge la 140 de kilometri la oră. Bineînşeles că au apărut şi problemele în trafic. Ninge abundent în multe zone din judeţ.

În Pasul Gutâi se circulă extrem de greu, un TIR fără marfă a rămas blocat după ce a efectuat o manevra greşită şi a ajuns în şanţ. A fost tractat, iar circulaţia a fost reluată. Mai sunt TIR-uri blocate pe urcarea dinspre Baia Sprie. Se află doua echipaje de la rutiera în pasul montan. TIR-urile vor fi tractate de cei de la drumuri naţionale.

Trafic rutier în condiții de iarnă. Zăpadă frământată cu grosimea de până la 2 cm se găsește pe partea carosabilă a DN18, în Pasul Gutâi. Zăpadă frământată cu grosimea de până la 1 cm este depusă pe partea carosabilă a DN18 și DN17C, la Vișeu de Sus. Celelalte sectoare de drumuri naționale au carosabilul curat și umed. S-a acționat pe sectoarele de drumuri naționale cu 16 utilaje și s-au împrăștiat 41 tone de material antiderapant. Sectoarele de drumuri județene au carosabilul curat și umed. Pe sectoarele de drumuri județene s-a intervenit cu 28 utilaje și s-au răspândit 283 tone de material antiderapant. Cerul este acoperit. Ninge în Pasul Gutâi. Precipitații mixte, lapoviță și ninsoare, la Vișeu de Sus, Borșa și Târgu Lăpuș. Plouă pe DN1C și E58. Vizibilitatea în trafic este redusă de ceață, sub 150 de metri, pe DN18, în Pasul Prislop, între km 162 și km 173.

Vântul prezintă intensificări în zona de munte. Stratul de zăpadă măsură până la 65 cm la Cavnic și Firiza, 63 cm în Pasul Gutâi, 50 cm la Băiuţ, 39 cm în Baia Borșa, 34 cm la Târgu Lăpuș, 33 cm la stația meteo Iezer, 32 cm în Poiana Borșa. 19 cm la Ocna Șugatag, 18 cm la Sighetu Marmației, 17 cm în Baia Mare. Debitele și nivelurile cursurilor de apă au fost variabile. Gheață este prezența la malurile râurilor Tisa, Vișeu, Cislă, Ruscova, Vaser, Iza, Mara, Cosau, Someș, Lăpuș și Cavnic. Curg sloiuri de gheață pe răul Suciu. Vremea va fi ușor mai caldă decât normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros. Îndeosebi în cursul zilei pe arii extinse vor cădea precipitații mixte. Izolat vor fi condiții de polei. La munte vor predomină ninsorile, pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 10…15/mp și se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va suflă slab la moderat cu intensificări locale și temporare, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în zona montană înalta va fi tare, cu viteze care vor depăși 80…100 km/h, viscolind ninsoarea.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 5 grade, iar cele minime între -5 și -2 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

ACTUALIZARE 1

Drumarii de la SDN Baia Mare intervin pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil în urma unei avalanșe pe DN 18, km 22, jud. Maramureș

ACTUALIZARE 2

Zapada framantata pana la 1 cm se gaseste depusa pe partea carosabila a DN18, in Pasul Gutai, intre km 15 si km 43, pe DN17C si pe DN18, in Pasul Prislop, intre km 156 si km 181. Celelalte sectoare de drumuri nationale au carosabilul curat si umed.
S-a actionat cu 19 utilaje si s-au raspandit 76 tone de material antiderapant.
Vizibilitatea este redusa, sub 100 de metri, de ninsoarea viscolita pe DN18, Pasul Gutai, intre km 15 si km 35, respectiv in Pasul Prislop, intre km 162 si km 173. Ninge in Pasul Gutai, pe Dealul Stefanitei si la Borsa. Cad precipitatii mixte in zona de deal (lapovita si ninsoare), ploua in zonele depresionare si zonele joase.

Pasul Prislop

ACTUALIZARE 3

Pe DN 18, în Pasul Prislop, se acționează cu utilaj cu lamă și material antiderapant pentru îndepărtarea copacului căzut pe carosabil sub greutatea zăpezii.

Te-ar putea interesa si

COMBATEREA EVAZIUNII FISCALE ȘI A CONTRABANDEI: Au fost confiscate peste 2.000 kg de legume şi fructe, fără documente legale

Redactie

RUTIERE: Un bărbat din Coltău a ajuns la spital după ce a intrat cu maşina într-un stâlp

Redactie

Ghidul cumpărătorului pentru seria S21 de la Samsung

Vasile Dale

1 mesaj

Ioan februarie 7, 2022 at 1:31 pm

Stratul de zăpadă măsoară … la Baia Sprie?

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult