Eveniment

PREMIERĂ: Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș”, a efectuat prima investigație Angio-CT-Coronariană, din județul nostru


Modernizările la spitalul județean se fac în mod constant, pentru ca pacienții săi să aibă la dispoziție cele mai bune echipamente medicale care există pe piață. Așadar, cu ajutorul liderului cunoscut în inovație în computer tomografie, aparatul Siemens Healthineers modelul Somatom “Definiton Edge” pe care Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opris” îl are în dotare, se pot reproduce imaginii extrem de precise în detectarea patologiilor de la nivel cardiac, precum: prezența plăcilor de aterom de la nivelul arterelor coronare, anomalii coronariene, funcția si morfologia valvelor cardiace, evaluarea bypass-urilor și a stenturilor, cât și gradul de perfuzie a acestora.
Colectivul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș”, prin prezența Dr. Trenișan Daniela – medic primar, șef secție Radiologie și Imagistică Medicală, Dr. Ferenț Ioan Florin – medic specialist Cardiologie, tehnicieni, asistenți și nu în ultimul rând prin prezența d-nei Păun Luminița – fizician medical, trainer de aplicații CT și IRM Siemens, au efectuat prima investigație angio -CT- coronariană din județul Maramureș.
Computerul tomograf, acoperă toată gama de investigații CT necesare unui spital judeţean. Echipamentul poate fi folosit atât pentru bolnavii acuți, cât și pentru cei cronici, completând perfect dotările departamentului de Imagistică Medicală şi implicit secţiei Angio-coronagrafie din cadrul unităţii. Aparatul reprezintă cea mai nouă tehnologie Siemens pentru diagnosticarea imagistică a unei game largi de afecțiuni cardiovasculare și nu numai. Imaginile furnizate sunt de o calitate excepțională și dozele de iradiere sunt reduse cu aproape 40% în cazul acestei tehnologii noi. Practic, odată cu acest gen de investigație neinvazivă a arterelor coronare, pacienții din judeţul Maramureş și cei din nordul României, bolnavi sau suspectați de asemenea probleme ale arterelor, au intrat într-o perioada mult mai puțin agresivă în ceea ce privește investigațiile propriu-zise.


„Ne dorim ca prin începerea unor astfel de investigații cu acest soft atât de necesar aparaturii pentru efectuarea Angio CT-ului coronarian, să implementăm metode de investigație, tratamente și îngrijiri specifice, și să funcționăm în parametrii optimi pentru a contribui semnificativ la îmbunătățirea calității investigațiilor medicale, la reducerea mortalității prin infarct miocardic și la diminuarea riscului de deces al pacienților aflați în stare critică”, spune managerul spitalului, Jr. Oros George Alexandru

Te-ar putea interesa si

NENOROCIRE PE DN1C: Două victime încarcerate, una decedată. A intrat cu mașina direct în copac (FOTO/VIDEO – ACTUALIZARE)

Vasile Dale

FOTO – ACCIDENT RUTIER: Bătrână de 84 de ani, lovită de o maşină la ieşirea din Berbești

Redactie

FOTO EXCLUSIV: ÎN TOIUL NOPȚII – Polițist din Sighetu Marmației fotografiat în timp ce umplea mai multe canistre cu combustibil într-o benzinărie din oraș (actualizare)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult