BREAKING NEWSEvenimentImportant

BIG BROTHER LA GROŞI: Camerele de supraveghere au făcut ordine în comună. Primarul îi urmăreşte pe cei care aruncă gunoi pe stradă

Big Brother s-a mutat într-o comună din Maramureş. După ce localitatea s-a umplut de gunoaie lăsate pe unde se nimerea, autorităţile au decis să monteze camere de supraveghere ca să găsească vinovaţii mai repede. În plus, multe au şi sistem de identificare a plăcuţelor de la maşini. Inclusiv cei care nu-şi onorează contractele publice cu primăria, cum ar fi firma de deszăpezire sau cea de salubrizare, sunt monitorizaţi astfel.

Nimic nu scapă nemonitorizat în comuna Groşi. După ce a avut prea multe cazuri în care s-a trezit cu gunoaie aruncate la voia întâmplării, primarul a pus camere de supraveghere şi urmăreşte de la el din birou tot ce i se pare suspect.

Florin Boltea, primar Groşi: Montarea acestor camere s-a făcut pentru a face o monitorizare video, în special în cazul depozitarilor necontrolate. Să identificam mijloacele de transport, camioanele, care duc deşeuri şi le deversează pe anumte spaţii care pot sa fie atât publice, cât şi private.



Toate imaginile video care sunt surprinse de aceste camere de supraveghere sunt stocate pentru o perioadă de şase luni. Dacă infractorii au acum o grijă în plus, oamenii din sat spun că-s mai liniştiţi de când sunt vegheaţi de camere. Sunt 36 în total, iar 12 dintre ele sunt dotate cu sistem de citire a plăcuţelor de înmatriculare. Toate au fost montate pe drumurile principale, astfel că nimeni nu iese şi nu intră în localitate fără ştirea primarului.

Florin Boltea, primar Groşi: Putem să identificăm toate mijloacele de transport care intră sau ies de pe raza comunei noastre. De când le-am dat în funcţiune au fost câteva situaţii în care poliţia ne-a solicitat să le punem la dispoziţie imagini sau filmuleţe de la diferite cazuri.

”Se vede tot ce se întâmplă pe raza comunei. Eu zic că e o treabă ok. De-ar face toate comunele aşa, ar fi ok.”

”Foarte bine că le-a pus.

Vă simţiţi mai în siguranţă aşa?

Aşa cred.”

”E în beneficiul nostru, al cetăţenilor. Pentru furturi cel mai mult. Dacă se întâmplă ceva, se găseşte mai repede. Daca se întâmplă vreun accident, altceva, Doamne fereşte.”

Siguranţa cetăţenilor costă însă. Valoarea totală a investiţiei s-a ridicat la aproximativ 200.000 de lei, bani din bugetul local.

observatornews.ro

Te-ar putea interesa si

FIŢI RESPONSABILI! În 30 ianuarie nu a avut loc niciun accident rutier cu victime, dar au fost depistaţi trei maramureşeni care conduceau fără a deţine permise de conducere

Vasile Dale

EXCLUSIV: DUPĂ MOISEI, o altă familie FERNEZIU (BAIA MARE) și-a înmormântat mama cu alai sub ochii polițiștilor (galerie foto)

Vasile Dale

NOI RESTRICŢII: Echipajele de poliție și jandarmerie verifică respectarea interdicției de circulație a persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, între orele 23.00 şi 5.00

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult