BREAKING NEWSImportantMaramuresul Istoric

DIN CAUZA LEGII MARŢIALE DIN UCRAINA: Lanţul uman al păcii pe podul de peste Tisa a fost anulat

Joi, la punctul de trecere al frontierei din Sighetu Marmației spre localitatea ucraineană Solotvinino, era programat un eveniment, cu implicarea elevilor dintre cele două țări, un lanţ uman al păcii

Din cauza situaţiei din Ucraina, evenimentul a fost anulat. Primarul din Sighetu Marmaţiei, Vasile Moldovan, spune că simbolic se va forma un lanş uman, dfoar pe partea românească şi cu participarea etnicilor ucraineni din Maramureş.

De precizat că azi dimineaţă Rusia a început atacul Ucrainei cu avioane, tancuri și nave militare.

Președintele rus Vladimir Putin a cerut „demilitarizarea” Ucrainei în declarații televizate joi dimineață, în jur de ora 5.30 (4.30 ora României), la scurt timp după ce a anunțat o operațiune militară în regiunea Donbas, din estul Ucrainei.

„Circumstanțele ne cer să luăm măsuri decisive și imediate”, a spus Putin, potrivit unei transcriere a RIA-Novosti. „Republicile Populare Donbas s-au adresat Rusiei cu o cerere de ajutor. În acest sens, în conformitate cu articolul 51, partea a 7-a din Carta ONU, cu sancțiunea Consiliului Federației și în temeiul tratatelor de prietenie ratificate de Federația Federală. Adunarea și asistența reciprocă cu DPR și LPR, am decis să conduc o operațiune militară specială”.

Remarcile lui Putin au venit pe măsură ce au crescut îngrijorările cu privire la o iminentă invazie rusă la scară largă. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat într-un discurs emoționant joi dimineața că conducerea rusă a aprobat acțiunea militară în Ucraina și a promis că țara se va apăra.

Te-ar putea interesa si

FOTO / VIDEO EXCLUSIV: Accident violent în Baia Mare. 8 persoane rănite usor (actualizare)

Vasile Dale

ANUNŢ PUBLIC AL CJ MARAMUREŞ

Redactie

Galerie foto: O casă din Leordina a fost salvată de pompierii civili și militari din Ruscova și Vișeu. Coșul neprotejat a fost cauza incendiului

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.