Tara Lapusului

Polițiştii, în vizită la Liceul Teoretic „Petru Rareș” Târgu Lăpuș

Polițiştii au vizitat Liceul Teoretic ,,Petru Rareș” Târgu Lăpuș, dar nu într-o acțiune coercitivă, ci într-un mod informal și preventiv.
Inspectoratul Poliției Județene Maramureș, prin Biroul de Siguranță Școlară, reprezentat de comisar de poliție Nicolae Popescu – șef birou și domnul inspector principal Vasile Șleam, a desfășurat activități de prevenire a violenței fizice și verbale/ bullying-ului în școală. Specialiștii au informat elevii cu privire la riscurile și efectele negative ale violenței școlare. Prezentarea dinamică a temei de către polițiști, însoțită de exemplificări practice, a stârnit interesul elevilor, întreaga acțiune având un caracter interactiv. La finalul activităților, elevii au conștientizat faptul că polițiștii pot fi prietenii noștri cei mai buni, atâta vreme cât respectăm legea și normele de conviețuire socială.
Dincolo de prezentarea temei, activitatea poliției a mai avut un rol benefic, deoarece unii dintre elevi și-au manifestat dorința de a îmbrăca pe viitor uniforma de polițist. Proiectul a fost coordonat de consilierul educational, Flavia Daniela Buga.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV VIDEO: Un licean de 18 ani a făcut praf mașina tatălui său. El a ajuns la spital

Vasile Dale

ISU MARAMURES: Incendii de vegetatie uscata in Maramures. Case mistuite de flacari la Fânațe si Viseu de Sus

Vasile Dale

FOTO: Cel mai pufos cozonac tradiţional de Paște a fost premiat la Târgu Lăpuș

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.