BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

EXCLUSIV VIDEO: Sunt pregătite corturile! Se vor monta când situația o va impune. Deocamdată, în Maramureș a ajuns o singură persoană a cerut azil (actualizare)

Astăzi Instituția Prefectului Maramureș a convocat și organizat ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. E drept în cea de-a doua zi de război în Ucraina. A doua zi după cetățenii ucraineni, în special femei și copii, au fugit din calea războiului și au trecut în România. Autoritățile județene au motivat că persoanele care au intrat în România s-au declarat ”turiști”, nu refugiați.

Ei bine, astăzi după ședința CJSU, în la Sighetu Marmației au fost trimise două containere militare ce aparțin de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Maramureș. Acestea, deși inițial au ajuns în zona stadionului municipal Sighetu Marmației, au fost depuse în final în curtea Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș. Acolo vor rămâne sub pază până când va fi nevoie de utilizarea lor.

Până în acest moment un singur cetățean ucrainean care a ajuns în România prin PTF Sighetu Marmației a cerut azil. El a fost preluat de instituția abilitată pentru a i se oferi ajutor.


ACTUALIZARE 1

Conform procedurilor stabilite la nivel central, în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de astăzi, 25 februarie a.c., a fost aprobat Regulamentul de Organizare și Funcționare al Taberei Mobile pentru Refugiați, respectiv s-a aprobat elaborarea documentației în vederea solicitării de la nivel central a amenajării taberei.

Urmează să se primească de la București ordinul de amplasare și operaționalizare a taberei pentru refugiați. Autoritățile județene nu au primit solicitări pentru statutul de refugiat, conform prevederilor legislației în vigoare, din partea cetățenilor ucraineni care au trecut frontiera de stat de la Sighetu Marmației.

ACTUALIZARE 2

O persoana ucraineana s-a prezentat in punctul de trecere a frontierei Sighetu Marmatiei, pe sensul de intrare in tara si a solicitat azil. Politistii de frontiera au luat masurile legale, iar persoana in cauza a fost preluata de catre Centrul Regional Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Maramureș, care va lua masurile legale prevazute in competenta.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

Turiștii tânjesc după Crăciunul de altădată. La Ungureni în Țara Lăpușului distracția de Crăciun este în toi

Vasile Dale

Depozitul de frig – obiectiv strategic de dezvoltare al comunei Mireșu Mare (foto)

Vasile Dale

RUTIERE: Accidente rutiere la Băseşti şi Moisei. Acţiuni ale poliţiştilor rutieri pe şosele judeţului

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult