Important

RĂZBOI UCRAINA: SLI MM se implică în campania de ajutorare a ucrainenilor

Sindicatul Liber din Învățământ Maramureș (SLI MM) se alătură campaniei umanitare pentru sprijinirea vecinilor din Ucraina afectați de război. Astăzi, 28 februarie, unul dintre liderii SLI MM din Sighet a trecut granița cu un microbuz pentru a transporta către ucraineni: saci de dormit, izopren, scutece, pături, conserve, medicamente.
”Din prima zi de război i-am contactat pe partenerii noștri sindicali, reprezentanți ai Sindicatului Lucrătorilor din Învățământ din Regiunea Ivano-Frankivsk cu care SLI MM are un parteneriat de 8 ani, exprimându-ne regretul, îngrijorarea pentru ceea ce se întâmplă în țara lor, dar și solidaritatea sindicală și sprijinul atât pentru ei și familiile lor, cât și pentru cetățenii ucraineni care ajung în țara noastră”, a declarat prof. Ioana Petreuș, președintele SLI MM.
SLI MM se implică și în campania de susținere, inclusiv financiară, a familiilor care se află în spațiile de cazare ale instituțiilor de învățământ din Sighetu Marmației pentru a le asigura o ședere cât se poate de confortabilă.
Mai mult, Biroul Executiv al SLI MM va aloca o sumă de bani ce va fi transferată într-un cont de solidaritate destinat susținerii refugiaților.
În această amplă acțiune de solidarizare, SLI MM face apel către grupele sindicale, lideri și membrii de sindicat, către toți angajații din învățământ și nu numai pentru ajutorarea cetățenilor ucraineni care au nevoie de: cazare, alimente, transport, medicamente ori alt tip de sprijin.
Donații se pot face în următoarele puncte de colectare:

  • BAIA MARE, la Casa Armatei, str. Hortensiei nr. 1, în intervalul orar 11.00-18.00, persoana de contact: Margareta Andreica, tel. 0737/016.719;
  • SIGHETU MARMAȚIEI, la Liceul Pedagogic „Taras Sevcenko”, str. Piața Libertății nr. 22, în intervalul orar 08.00-15.00, contact: Marian Ferțadi, tel. 0749/112.210;
  • VIȘEU DE SUS, la Liceul Teoretic „Bogdan Vodă”, – interval orar 9.00-15.00, contact: Vasile Șimon, tel. 0745759937;
  • BORȘA, la Sala de Sport a Liceului Borșa, interval orar 08.00-14.00, contact: Alin Tomoiagă, tel. 0749/146.571;
  • TÂRGU LĂPUȘ, la Liceul Teoretic ”Petru Rareș”, str. 1 Mai nr. 82, în intervalul orar 08.00-17.00, contact: Ghiță Pop, tel. 0745/510211.
    În aceste puncte de colectare se pot aduce: produse alimentare (conserve și produse neperisabile), produse de igienă, produse pentru bebeluși, medicamente, pături, saci de dormit, prosoape.
    ”Facem apel la solidaritate și umanitate, îndemnându-i pe toți colegii din învățământ, din județ și din țară, să fie alături de vecinii noștri ucraineni care trăiesc drama războiului”, a punctat prof. Ioana Petreuș, președintele SLI MM.

Te-ar putea interesa si

Concurs cu premii pentru copii! Puteți să îi înscrieți pe cei mici la “Gala frumuseții pentru copii 2022” 

Vasile Dale

BINE DE ŞTIUT: Recomandările jandarmilor pentru iubitorii de drumeţii montane

Vasile Dale

IPJ RECOMANDĂ: Măsuri pentru prevenirea victimizării prin infracțiuni contra patrimoniului și a celor comise cu violență

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.