BREAKING NEWSEvenimentRecomandateTara Lapusului

VIDEO/FOTO: Mame și copii refugiați din fața războiului din Ucraina sunt găzduiți la Târgu Lăpuș și Baia Mare

Târgu Lăpuș

Azi-noapte, autoritățile locale din Târgu Lăpuș au primit 18 cetățeni ucraineni din localitatea Dolyna, înfrățită cu orașul maramureșean. Mamele și copiii lor vor fi găzduiți la campusul Liceului Teoretic „Petru Rareș” și li se va asigura atât cazare, cât și masa și orice le este necesar.

”Trebuie să fim solidari în această perioada cu vecinii noștri de peste Tisa și să le oferim sprijinul de care au nevoie în aceste momente dificile!#TârguLăpușAlăturiDeDolyna” au anunțat autoritățile locale pe pagina de facebook.

Baia Mare

În municipiul Baia Mare, la Pensiunea Colonia Pictorilor au sosit pentru găzduire și masă două femei și opt copii. Micuții au fost primiți cu mare căldură iar băimărenii le-au adus mâncare și jucării celor mici.

ŞOMCUTA MARE

„Am pornit la drum spre localitatea Nadvirna, din regiunea Ivano-Frankivsk din Ucraina. Ducem un transport cu materiale solicitate de prietenii noștri din Nadvirna, localitate cu care administrația Șomcuta Mare are relații de colaborare.
Ne-au cerut sprijinul pentru a-i ajuta cu generatoare de curent și stații de emisie-recepție. Valoarea produselor pe care le transportăm se ridică la 12.900 lei. Acest lucru a fost posibil datorită sprijinului primit de la oamenii cu suflet mare care fac donații și cu sprijinul consilierilor locali care și-au donat indemnizația pentru a ajuta poporul vecin greu încercat”, spune primarul din Şomcuta Mare, Gheorghe Buda.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV: Președintele TNL Maramureș și consilier județean PNL din Maramureș implicat într-un accident mortal în județul Suceava

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: DE LA ETAJUL IV – Un bărbat din Satulung ar fi căzut în gol de la balconul apartamentului. Avea ordin de restricție

Vasile Dale

SCRISOARE DESCHISA: IN ATENTIE MINISTRULUI ECONOMIEI, MARAMURESEANUL GHEROGHE SIMON

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.