BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

EXCLUSIV: Directoarea unei școli din Sighetu Marmației este acuzată că a bătut o elevă de clasa a VII-a. S-a făcut plângere însă nu s-a luat nicio măsură (actualizare)

Informații șocante ne parvin de la Sighetu Marmației de la Școala Gimnazială ”Ioan Mihaly de Apșa”. Mai grav este faptul că acest incident vine la aceeași unitate de învățământ, exact în aceeași clasă, în care, cu o săptămâna înainte, mai mulți elevi au distrus mobilier școlar.

De această dată conform unei plângeri pe care o elevă de clasa a VII-a a făcut-o către Inspectoratul Școlar Maramureș reiese faptul că directoarea unității de învățământ este acuzată că a agresat-o în fața colegilor. Redăm în cele ce urmează aspectele sesizate de elevă:

”Subsemnata (…), elevă în clasa a VII-a B de la Școala Gimnazială Mihaly de Apșa din Sighetu Marmației vă informez: În data de 23.02.2022, între orele 11-12, în timpul orei de fizică, am fost AGRESATĂ FIZIC (am primit o palmă, am fost trasă de păr, am fost trântită la perete etc) de către doamna director (…). Vă rog să luați măsuri și să o dați jos. Dacă nu o faceți până luni acest caz o să ajungă la PRESĂ și MINISTER. Cele spuse de mine au fost în fața clasei. Semnatără. Data – 24.02.2022”.



ACTUALIZARE – IPJ Maramureș

Polițiștii maramureșeni s-au sesizat din oficiul și au demarat o anchetă pentru a stabili exact ce s-a întâmplat. Cert este faptul că la Poliția municipiului Sighetu Marmației nu a fost depusă nicio plângere până în acest moment.

ACTUALIZARE – ISJ Maramureș

– din verificările noastre, începând cu data de 23 februarie și până în prezent, la Inspectoratul Școlar Județean Maramureș nu a fost înregistrată nicio petiție privind incidentul la care se face trimitere în articol;

– conform informațiilor primite din partea Școlii Gimnaziale „Dr. Ioan Mihalyi de Apșa” Sighetu Marmației, în data de 23 februarie 2022, eleva respectivă a avut un comportament nepotrivit în timpul orei de la 11 la 12, deranjând întreaga clasă și derularea activităților didactice, iar doamna director, doamna dirigintă și asistentul medical de la cabinetul școlar au încercat să o liniștească, dar fără a o agresa fizic;

– a doua zi, conducerea unității de învățământ a stat de vorbă cu mama elevei, în prezența elevei, a profesorului diriginte și a consilierului școlar, considerându-se că este nevoie de o întâlnire pentru consiliere, în condițiile în care eleva a mai avut abateri disciplinare, motiv pentru care pe semestrul I are media 7 la purtare;

– din informațiile pe care ni le-a furnizat instituția de învățământ, întâlnirea s-a încheiat în condiții de calm și înțelegere. Ne exprimăm încrederea că doamna director și echipa pedagogică din Școala Gimnazială „Dr. Ioan Mihalyi de Apșa” Sighetu Marmației au competența de a gestiona cu tact această situație, constructiv, în manieră pozitivă, pentru a asigura un climat didactic optim.

Ca profesori, încercăm să-i ajutăm pe elevi să obțină o imagine cât mai clară despre ei înșiși și despre societate, să transformăm orice potențial conflict într-o șansă educativă.

Biroul de presă al Inspectoratului Școlar Județean Maramureș

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV VIDEO: Impact violent la Tipografie. 4 victime după ce șoferul unui UBER a intrat pe roșu în intersecție (ACTUALIZARE)

Vasile Dale

EXCLUSIV: Un pompier a lovit cu maşina o fetiţă pe trecerea pentru pietoni în Şomcuta Mare. Angajatul ISU Maramureş a fost depistat pozitiv la cannabis – ACTUALIZARE

Redactie

EXCLUSIV VIDEO: ”Război” în grupul sanitar de la clubul de maneliști Pasha dar și la Restaurantele Athos și Butoiașul cu Bere din Baia Mare. Au intervenit inspectorii OPC Maramureș

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult