Important

Ionel Bogdan: Împreună cu executivul UNICEF am vizitat astăzi primul punct de tip ”Blue Dot” din România

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, împreună cu prefectul județului, Rudolf Stauder, au primit astăzi delegația oficială din partea UNICEF, formată din Catherine Russell, Director Executiv UNICEF, Afshan Khan, Director Regional pentru Europa și Asia Centrală, Pieter Bult, Reprezentant UNICEF în România, Kirsi Madi, Director și Șef de Personal UNICEF, și Despina Andrei, Manager Comunicare și Strângere de Fonduri UNICEF în România.

Împreună au vizitat primul punct de tip ”Blue Dot” funcțional în România, care s-a deschis la vama Maramureșului cu Ucraina și este operațional încă de aseară. În acest centru activează reprezentanți ai ONG-urilor care au dorit să ofere sprijin pentru Ucraina și voluntari – cetățeni care și-au exprimat intenția de a da o mână de ajutor refugiaților ucraineni.

În centrul de tip Blue Dot se oferă refugiaților ucraineni servicii integrate, precum preluare, triere epidemiologică, asigurare de alimente și produse de strictă necesitate, transport și cazare în spațiile puse la dispoziție de societăți comerciale, instituții și persoane private.

De asemenea, voluntarii din acest centru pot oferi și terapie psihologică și prim-ajutor privind igiena, sănătatea și nutriția, consiliere juridică de bază, servicii de referire pentru cazuri de violență sau probleme de sănătate.

Delegația oficială împreună cu președintele administrației județene și cu prefectul de Maramureș au discutat cu reprezentanții ONG-urilor prezente, care au fost în prima linie de la începutul evenimentelor, mulțumindu-le pentru implicare și sprijin.

Reprezentanții UNICEF și ai autorităților județene au analizat și situația actuală a trecerilor prin vamă a refugiaților ucraineni, pentru care s-a amenajat o tabără specială, pe stadionul municipal din Sighetu Marmației. Planul de organizare a Comandamentului de urgență Maramureș a fost, de asemenea, un punct de discuție pe agenda de astăzi.

Familiile cu copii sunt îndrumați de cei de la Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului, unități de cult și organizații non-profit, pentru a fi asigurată siguranța copiilor.

Ionel Bogdan, președintele administrației județene, a vorbit despre importanța mobilizării și a bunei organizări în implementarea măsurilor de sprijin pentru Ucraina: ”În ultimele zile am făcut eforturi pentru a ne mobiliza și pentru a organiza un flux bine stabilit al activităților din Punctul de Trecere al Frontierei Sighetu Marmației.

Este foarte important să ajutăm refugiații ucraineni, dar și mai important este ca aceștia să primească ajutorul de care au nevoie, individual. Pentru acest lucru este nevoie de o organizare și coordonare cât mai eficientă , pentru a putea identifica nevoile fiecărei familii în parte, de la bebeluși care au nevoie de lapte praf și scutece, până la bătrâni care au nevoie de medicamente.

Mulțumesc conducerii UNICEF pentru tot sprijinul, tuturor ONG-urilor care ne sunt alături, cetățenilor care s-au mobilizat într-un număr foarte mare și ne ajută cu donații, voluntariat, spații de cazare pentru refugiați, transport și alte servicii, reprezentanților autorităților publice și, nu în ultimul rând, reprezentanților mediului de afaceri care sunt alături de noi și care sunt dispuși să ofere ajutor familiilor de ucraineni.

Doar împreună putem să ajutăm poporul ucrainean și să le oferim toate resursele necesare pentru a ieși învingători din această luptă.”

Te-ar putea interesa si

CONTROALE ÎN IANUARIE: 170 de străini depistați în situații ilegale

Vasile Dale

Gheorghe Șimon (PSD): ”Guvernul PNL acceptă la vânzare măști neconforme”

Vasile Dale

Regiunea Flevoland, alături de Maramureș în criza refugiaților din Ucraina

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.