Maramuresul IstoricRecomandate

TRAGEDIE LA SĂPÂNŢA: Ucrainenii fug să nu fie trimişi pe front şi mor înecaţi în apele tulburi ale râului Tisa (ACTUALIZARE)

Azi, 9 martie 2022, în jurul orei 13.43, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău aflaţi în misiune de supraveghere a frontierei în zona de competentă, au fost sesizaţi prin 112 cu privire la solicitarea de ajutor primita de la trei persoane care traversau apa râului Tisa, din Ucraina în România, pe direcția localității Săpânța.

Imediat, echipaje de poliție de frontieră şi poliție din cadrul localităţii Sarasău s-au deplasat la locul indicat, unde s-a constatat ca se aflau trei persoane, una dintre ele fiind fără semne vitale.

Concomitent au fost alertate două ambulanţe care au sosit la faţa locului pentru acordarea de îngrijiri medicale. Cele două persoane au fost transportate la Spital pentru a li se acorda îngrijiri de specialitate. Cercetările continuă.

La faţa locului se află procurorul criminalist de la Parchetul de pe langa Tribunalul Maramureş, pentru stabilirea exactă a cauzei morţii: înec sau şoc hipotermic.

ACTUALIZARE – IPJ MARAMUREŞ

Astăzi, 09 martie 2022, la ora 13.43, polițiștii Secției 6 Sarasău și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Sarasău au fost sesizați prin apel S.N.U.A.U. 112 de către un cetățean ucrainean cu privire la faptul că a trecut frontiera de stat peste râul Tisa, însoțit de alți doi cetățeni ucraineni.

Deplasați la fața locului, polițiștii au identificat cele trei persoane, una dintre acestea fiind întinsă la pământ, motiv pentru care s-a procedat la acordarea primului ajutor prin manevre specifice de resuscitare.

În ciuda manevrelor specifice de resuscitare, din păcate, bărbatul a decedat.

Polițiștii au identificat cadavrul ca fiind al unui bărbat de 50 de ani din Ucraina, iar ceilalți doi cetățeni au fost identificați ca fiind doi bărbați de 36, respectiv 38 de ani tot din Ucraina.

La fața locului a fost prezentă o echipă complexă de cercetare în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor producerii evenimentului sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă și trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

Te-ar putea interesa si

Lista bolnavilor din România infectaţi cu coronavirus. Pacientul nr #2 este din Maramureș. Ce se ştie despre fiecare persoană

Vasile Dale

VIDEO: Avertizare nowcasting în Maramureş de vreme extremă. Sunt vizate 23 de localităţi, toate din Ţara Chioarului şi Ţara Lăpuşului

Redactie

VIDEO: Incendiu la Țicău. Un camion plin cu porci a luat foc. 10 animale au murit (actualizare)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.