BREAKING NEWSMaramuresul IstoricRecomandate

EXCLUSIV DOCUMENTE: Șeful OS Poieni și 3 ingineri propuși să fie sancționați cu diminuarea a 10% din salariu – Nu au regenerat pădurile ce au fost rase de pe suprafața pământului (actualizare)

Revenim cu noi informații referitoare la Ocolul Silvic Poieni și la lucrurile negative descoperite în urma unor controale desfășurate în ultima perioadă. De această dată vă prezentăm extrase din raportul controlului efectuat la OS Poieni (DS Maramureș) ce a avut loc în perioada 7-11 februarie 2022. Controlul a vizat verificarea activităților de regenerare a pădurilor și pepinierelor silive, modul de respectare a actelor normative/reglementărilor interne în vigoare și a procedurilor operaționale de către OS Poieni în perioada 1 ianuarie 2020 – 31 decembrie 2022.

Nu o să vă înebunim cu detalii amănunțite din acest raport. Puteți să ne credeți pe cuvânt că sunt nereguli. Din acest motiv trecem direct la ”Propuneri pentru sancționarea unor salarați pentru neîndeplinirea sau încălcarea obligațiilor asumate, pentru neregulile neajunsurile și abaterilor în activitatea OS Poieni”.

Primul propus cu sancționarea este chiar șeful OS Poieni, ing. Nuțu Șofroniciu: reducerea salariului de bază și a indemnizației de conducere pe o perioadă de 3 luni cu 10%.

Ce i se reține: în calitate de șef de ocol nu a asigurat regenerarea suprafeței de 5,15 ha din UP 3, ua 5A, după trecerea a două sezoane de la tăierea definitivă; în calitate de șef de ocol nu a asigurat regenerarea suprafeței de 3,7 ha din UP 4 ua 109B, după trecerea a două sezoane de vegetașție de la tăierea definitivă; în calitate de șef de ocol nu a asigurat regenerarea suprafeței de 6 ha din UP 5 ua 165C, după trecerea a două sezoane de vegetație de la tăierea definitivă; în calitate de șef de ocol nu a asigurat regenerarea suprafeței de 3,78 ha din UP 2 ua 139A, după trecerea a două sezoane de vegetație de la tăierea definitivă; în calitate de șef de ocol nu a asigurat regenerarea suprafeței de 12,38 ha din UP 4 ua 141B, după trecerea a două sezoane de vegetașție de la tăierea definitivă;

A urmat inginerul Ioan Alin Vancea, responsabil compartiment regenerare a pădurilor – OS Poieni, perioada 01 ianuarie – 6 martie 2020: Reducerea salariului de bază pe o perioadă de 2 luni cu 10%. I se rețin 7 încălcări/abateri.

A treia propunere pentru sancționare este cea a inginerului Marius Mureșan, responsabil compartiment regenerarea pădurilor OS Poieni (perioada 28 septembire 2020 – 9 martie 2021): reducerea salariului de bază pe o perioadă de două luni cu 10%. I se rețin 8 încălcări/abateri.

În fine, ultima propunere de sancționare este cea a inginerul Ioan Beuca, responsabil compartiment regenerarea pădurilor OS Poieni (perioada 10 martie 2021 – 31 decembrie 2021): reducerea salariului de bază pe o perioadă de 1 lună cu 10%. I se rețin 9 încălcări/abateri.

În final să precizăm și faptul că din cauza stratului mare de zăpadă nu a fost realizat un control amănunțit în teren și se propune continuarea acestuia într-o perioadă în care condițiile meteo vor fi favorabile. Direcția Silvică Maramureș va trebui să informeze conducderea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva cu privire la aplicarea măsurilor dispuse pentru remedierea deficiențelor și neregulilor constatate.

ACTUALIZARE – Reacția inginerului Alin Vancea: ”Nu am nicio legatură cu reîmpădurirea , la mine s-a produs o greșeală și cineva va plăti”

Din partea inginerului Alin Vancea, OS Poieni am primit următorul drept la replică, însoțit de documente. Îl publicăm în integralitate.

”Vă rog să vă uitați la perioada în care am activat și la compartimentul CRI (01.01-06.03.2020), deși am primit decizia de preluat alt compartiment la 01.02.2020. Să zicem două luni de activitate la compartimentul respectiv. Am primit suprafețele ce urmau a fi împădurire de la fond forestier, după care am întocmit Devizul de împădurire pentru anul 2020. Devizul a fost aprobat în HOTĂRÂREA DE COMITET DIRECTOR nr. 7 din 17.02.2020, iar eu în data de 06.03.2020 am preluat Compartimentul Producție. De aici reiese faptul că eu nu am prins campania de împădurire a anului 2020. Deci nu am avut cum să fiu responsabil de împădurire având în vedere că nu am mai activat la compartimentul CRI. Ce a ținut de mine am făcut corect și legal. Am prins suprafețele la împădurire, s-au aprobat, după care am plecat de la compartiment.

În concluzie nu am cum să fiu acuzat de așa ceva. Astea nu vor rămâne așa. Cineva trebuie să plătească. Ce puteam eu face mai mult??? Nu îmi explic!!! Având în vedere că nu eram responsabil la data de 06.03.2020 de compartimentul CRI, eram responsabil de compartimentul PRODUCȚIE. Domnul inginer care a controlat și constatat, dar eu am justificare, am decizie de predare compartiment și am hârtii în spate, dar nu am fost întrebat nimic. Astea se vor adeveri cât de curând. În raport sunt doar propunere nu este decizia finală. Așa pot să acuz și eu, dar până se adeverește este cale lungă.

Țin să menționez că, nu sunt tăieri rase. A fost ultima tăiere în u.a.-urile care au fost prinse în devizul de împădurire, în care în mod normal ai de împădurit 30% din suprafața u.a.-ului plus pierderile de exploatare de maxim 12% din regenerarea de 70% și traseele de drum dacă au existat. Nu s-a ținut cont de acest lucru. Nu știu de ce??? Suprafețele reale sunt alea din deviz 100%. Dezinformare totală la adresa mea. Sunt nevinovat și cineva va plăti… Alăturat anexez poze cu hârtii justificative… Aici o să vedeți suprafețele reale și adevărate. Și nu sunt tăieri rare ci ultima tăiere (aproximativ peste 70% din suprafața totală a u.a.-ului este regenerată natural și numai diferența este prinsă la împădurire)” a transmis inginerul Alin Vancea, OS Poieni.

FISA POSTULUI SEMNATA IN 06.03.2020- DE AICI REIESE CA NU AM MAI FOST RESPONSABIL   DE CRI 
DECIZIA II DIN 01.02.2020 , DAR FISA II FACUTA DIN 06.03.2020

Dacă există persoane care s-au simțit lezate de acest articol le așteptăm punctele de vedere pe adresa de email: [email protected]. Ele vor fi publicate în continuarea acestui articol. Noi vom continua să publicăm documente explozive din cadrul Ocoalelor SIlvice din județul Maramureș. Rămâneți aproape… pentru că mai avem ”marfă” suficientă.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

FOTO, VIDEO: COD ROȘU – Furtuna a lovit Seiniul, Săbișa, Ilba și Handalul Ilbei! Mașinile și acoperișurile caselor au fost distruse

Redactie

FOTO, VIDEO / GRAV ACCIDENT LA SEINI: Fost antrenor de handbal decedat după ce un TIR s-a răsturnat pe trotuar. Şoferul era „pulbere” de beat (actualizare)

Redactie

FĂRCAŞA / ACTUALIZARE: Polițist, filmat în timp ce fumează în sediul Poliției. Ce spun reprezentanţii IPJ (VIDEO)

Vasile Dale

1 mesaj

Alex martie 15, 2022 at 1:42 pm

Oh vai ce sanctiuni imense….cu siguranta si-au invatat lectia…

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.