BREAKING NEWSMaramuresul IstoricRecomandate

VIDEO: Haos în Maramureș – Sute de hectare de vegetație și litieră de pădure au fost mistuite de flăcări. Intervenții non stop ale pompierilor

Pe parcursul weekend-ului, pompierii militari maramureșeni au intervenit, la foc continuu, pentru lichidarea incendiilor de vegetație izbucnite pe întreg teritoriul județului Maramureș, în urma cărora au ars sute de hectare de vegetație, dar și litieră de pădure.

Facem apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate și le reamintim faptul că arderea vegetației uscate se face doar după obținerea permisului de lucru cu foc deschis și respectând măsurile de prevenire a extinderii incendiilor.

În conformitate cu HGR nr. 537/2007, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, reprezintă contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei.

Incendiu vegetație la Satu Nou de Jos, duminică seara

Totodată, conform prevederilor OUG nr. 195/2005, privind protecția mediului, sunt interzise arderile fără acceptul autorității competente pentru protecția mediului, constituind contravenție și sancționându-se cu amenda de la 3000-6000 lei pentru persoanele fizice.

De asemenea, eliminarea deșeurilor de orice fel prin incinerare este interzisă în conformitate cu prevederile OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor și se sancționează cu amendă contravențională de la 10.000-20.000 lei pentru peroanele fizice.

Incendiu vegetație uscată la Mireșu Mare

Arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este strict interzisă, dacă nu se impune ca o măsură excepțională în cazuri de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici, conform standardelor privind bunele condiții agricole și de mediu ale terenurilor, reglementate prin Ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 352/2015.

Tot în acest weekend, pompierii militari vișeuani au lichidat un incendiu izbucnit la un adăpost de animale. Focul a distrus circa 90 % din adăpostul de animale. În urma incendiului flăcările au ars diverse unelte și scule electrice. Pompierii au reușit să salveze din calea flăcărilor casa ce se afla în imediata apropiere a anexei, dar și două bovine și un cal.

Te-ar putea interesa si

FOTO – ACCIDENTE BAIA MARE: Minoră lovită de mașină. O căruță a fost lovită de un autoturism

Vasile Dale

VIDEO – FUG DIN CALEA RĂZBOIULUI: 1 mort și 3 ucraineni duși la spital după ce s-au rătăcit în Munţii Maramureşului unde zăpada măsoarp deja 70 cm (actualizare)

Redactie

BRAVO LUI: Urmărit național depistat de un polițist aflat în timpul liber

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.