BREAKING NEWSMaramuresul Istoric

VIDEO: Zilnic sună alarma de avertizare anti-aeriană la Solotvino. Deocamdată nu există risc de bombardament în zona apropiată Sighetului



De câteva zile este mare neliniște manifestată de mulți locuitori ai municipiului Sighetu Marmației legată de faptul că de câteva zile, de mai multe ori pe zi, se aude în tot orașul alarma de avertizare anti-aeriană de la Solotvino (Slatina), oraș aflat în imediată vecinătate cu municipiul Sighet.

Atât autoritățile de la Solotvino cât și cele din Sighetu Marmației arată că de cele mai multe ori alarmele sunt acționate pentru a fi testate / sau pentru exerciții de alarmare, nefiind deocamdată pericolul ca zona de lângă Sighet din Ucraina să fie bombardată, având în vedere că în acest areal nu există cazarme sau instalații militare.

De asemenea, alarma de avertizare anti-aeriană se acționează și în Solotvino de ori de câte ori o rachetă este lansată înspre vestul Ucrainei, neștiindu-se exact unde aceasta va ateriza. Cel mai probabil că direcția rachetelor este spre orașe mari din vestul Ucrainei.

Filmarea de mai jos este din această dimineață, când în întreg Sighetul s-a putut auzi alarma de avertizare anti-aeriană acționată la Solotvino.

Sighet 247 îndeamnă populația din zona mun. Sighetu Marmației să nu se alarmeze și să își păstreze calmul, totodată să îi ajute cum și cu ce poate atât pe refugiații care trec granița în România cât și pe cetățenii rămași în Ucraina prin donații sau alte moduri.

Te-ar putea interesa si

FOTO: Accident lângă Satu Mare. Vinovat, un şofer din Maramureş

Redactie

GALERIE FOTO EXCLUSIV: INTERVIN CU ARMATA – 200 de români ”prinși” într-un focar COVID-19 din Tiszaújváros, Ungaria

Redactie

Video: Impact între două autoturisme în Buciumi pe DN1C

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.