BREAKING NEWSMaramuresul Istoric

VIŞEU DE SUS: Percheziții într-un dosar privind infracțiuni silvice

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș au pus în executare 4 mandate de percheziție domiciliară, pe raza orașului Vișeu de Sus, activitatea fiind desfășurată în cadrul unui dosar penal în care se fac cercetări cu privire la infracțiuni silvice.

Ieri 21 martie, specialiștii Serviciului de Ordine Publică au efectuat patru percheziții domiciliare la locuințele unor persoane și la sediul, punctele de lucru și depozitele unei societăți comerciale ce desfășoară activități de exploatare forestieră. Activitățile s-au desfășurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori în formă continuată, furt de arbori în formă continuată și fals informatic.

Din cercetările efectuate de polițiști până în prezent a reieșit faptul că în perioada martie 2021 – octombrie 2021, de pe raza localității Moisei au fost tăiați fără drept și sustrași mai mulți arbori, materialul lemnos fiind transportat și valorificat prin intermediul unei societăți comerciale din Vișeu de Sus, al cărei administrator ar fi introdus în sistemul informatic SUMAL 2.0 date ce nu corespundeau realității. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională, estimat până în prezent, este de aproximativ 146.000 lei.În urma perchezițiilor desfășurate, polițiștii au ridicat bunuri și înscrisuri de natură a proba activitatea infracțională.
Activitățile de percheziție au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale și al specialiștilor din cadrul Direcției Silvice Maramureș.

Sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale, urmând a fi dispuse măsuri legale.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală și de prezumția de nevinovăție.

Te-ar putea interesa si

ACCIDENT LA ROMANIŢA: Mistreţ lovit de o maşină (FOTO)

Vasile Dale

Serviciul Public Salvamont Maramureș, decorat cu”Emblema de Onoare a Departamentului pentru Situații de Urgență”

Redactie

PERCHEZIŢII: Evaziune fiscală de 450.000 euro descoperită de poliţiştii de la economic din Maramureş

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult