În ședința de astăzi, aleșii județeni au votat favorabil proiectul care prevede instalarea unui sistem de detectare a concentrației de oxigen și modernizarea infrastructurii electrice și de fluide medicale în cadrul Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș”, Baia Mare.
Valoarea proiectului este de 10 milioane de lei, cu finanțare 100% nerambursabilă, prin Programul Operațional Infrastructură Mare – POIM. Durata estimată de execuție a proiectului este de 10 luni, de la începerea lucrărilor.
Spitalul Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș, Baia Mare este unitatea sanitară care oferă cele mai complexe servicii medicale la nivelul județului Maramureș, asigurând asistență medicală de specialitate pentru maramureșeni.
Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș, a vorbit despre importanța modernizării sistemului de sănătate din Maramureș: ”Prin modernizarea și extinderea infrastructurii electrice și de fluide medicale la Spitalul Județean de Urgență, reușim să prevenim creșterea necontrolată a concentrației de oxigen și, totodată, să evităm posibilele accidente în acest caz.
Un alt obiectiv principal care va fi realizat odată cu acest proiect este dispunerea de un generator propriu de fluide medicale, de oxigen, care va reduce foarte mult costurile spitalului. Acest generator va fi practic un producător de oxigen, iar astfel va scădea cantitatea de oxigen cumpărată.
Acesta este primul proiect pe care îl depunem pentru modernizarea Spitalului Județean și urmează un proiect mult mai amplu, de reabilitare și modernizare pe verticală a unității spitalicești, care va include și construirea unui bloc operator nou, la cele mai înalte standarde. Este un proiect la care lucrează în acest moment echipa Spitalului Județean și pe care îl vom depune pe fonduri europene, odată ce Programul Operațional Sănătate va fi deschis de Ministerul Sănătății. ”
O altă măsură importantă adoptată de președintele administrației județene, Ionel Bogdan, împreună cu executivul Spitalului Județean de Urgență, este aceea de a redeschide ambulatoriul de la Șomcuta Mare, unitate care aparține de Spitalul Județean. Astfel, cetățenii din zonă vor avea acces la servicii medicale mai aproape de ei. Este vorba de medicină internă, ginecologie, neurologie, cardiologie și chirurgie ușoară.
”Este prioritar pentru noi să dezvoltăm serviciile de sănătate și să modernizăm infrastructura medicală pe care o avem. Avem proiecte și pentru Policlinica nr. 2, pentru construirea unui ambulator la Spitalul de Boli Infecțioase și, totodată, sprijinim și Serviciul de Ambulanță Maramureș în realizarea unui proiect de extindere și modernizare a stației de ambulanță.
Avem proiecte importante pentru sistemul medical din Maramureș, pentru că ne dorim să creștem calitatea serviciilor medicale de care beneficiază maramureșenii și să creăm cele mai bune condiții pentru personalul medical, astfel încât să nu mai plece din Maramureș.”, a punctat Ionel Bogdan.