BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

PRELUARE 2MNEWS: Director al Spitalului Județean de Urgență din Baia Mare și consilier județean PMP, dusă în arestul IPJ Maramureş – ACTUALIZARE

Mihaela Simona Cremene (50 de ani), directorul administrativ al Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare și consilier județean PMP, a fost dusă la audieri și, cel mai probabil, va fi reținută. În urmă cu puțin timp, procurori și polițiști maramureșeni au descins la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare, ridicând mai multe documente pe care le consideră edificatoare în dosar.

Cremene, de profesie economist, era președinta Sindicatului TESA din Spitalul Județean și vicepreședinte al Sindicatului SANITAS. De asemenea, ocupa funcția politică de președinte a Organizației de femei a PMP Maramureș și vicepreședinte PMP Baia Mare. Surse informate 2mnews au precizat că dosarul Parchetului se referă la faptul că directorul administrativ al Spitalului și-ar fi dobândit funcția în urma unor documente false, cu ajutorul a două persoane (un alt angajat al Spitalului și un profesor universitar).

Ea a devenit directorul administrativ al Spitalului Județean din Baia Mare în noiembrie 2018, când, în mandatul de manager interimar al dr. Vasile Ioan Pop, au fost contopite două servicii, Tehnic și Administrativ (ultimul fiind condus de Cremene din anul 2008, care a devenit din șef serviciu, director).

Cremene, care s-a înscris în PMP în august 2020, a acces în forul deliberativ al județului în octombrie 2020, de pe lista de supleanți a PMP Maramureș (a fost pe locul 7 pe lista de consilieri județeni a PMP), înlocuindu-l pe titularul Cornel Varga (PMP), care a renunțat la mandatul de consilier județean pentru cel de consilier municipal în Baia Mare, făcea parte din comisiile pentru Sănătate și pentru Muncă, Solidaritate Socială, Familie și Asistență Socială.

De asemenea, ea era președinta Comisiei de vânzare a spațiilor medicale din patrimoniul județului și membră în Consiliul de Administraţie al Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș și membru supleant în Consiliul de Administrație al Spitalului de Boli Infecțioase din Baia Mare.

În Raportul de activitate pe anul 2021 (primul an de mandat de consilier județean), Cremene a încheiat cu fraza: “Principiile care au stat la baza activității mele au fost și vor rămâne respectarea legalității, transparența, obiectivitatea, seriozitatea, pentru a putea reprezenta toate categoriile sociale din județ”.

Cătălin VISCHI / 2mNews

***

Serviciul Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Maramureş a dispus reținereadirectoarei pentru 24 ore, fiind dusă în arest.

ACTUALIZARE

Organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, săvârșite de o femeie de 50 de ani din Baia Mare.

În cursul zilei de ieri, 31 martie, ofițerii de poliție din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară la locuința femeii bănuite de comiterea faptelor, în vederea descoperirii și ridicării probelor care au legătură cu cauza.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 230.000 lei.

Polițiștii au dispus reținerea femeii pentru 24 de ore, urmând ca procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș să o prezinte instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Sub supravegherea procurorului de caz, polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care au fost săvârșite faptele, precum și pentru identificarea și indisponibilizarea bunurilor, în vederea recuperării prejudiciului cauzat.

Te-ar putea interesa si

MERITE RECUNOSCUTE: Un poliţist din Maramureş, decorat de statul francez (FOTO/ACTUALIZARE)

Vasile Dale

URMĂRIRE ÎN TRAFIC. Şofer beat şi fără permis, blocat de poliţişti cu ajutorul unui TIR-ist (actualizare)

Redactie

ACCIDENT GRAV: IMPACT ÎNTRE UN AUTOBUZ ŞI UN CAMION. Cinci persoane rănite, două încarcerate. Încă opt muncitori au ajuns la spital, direct de la serviciu. Ce spun poliţiştii (FOTO/VIDEO – ACTUALIZARE)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.