Important

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ: Maramureşul, sub Cod galben de ploi şi vijelii, urmat de Cod galben de inundaţii

ANM a emis joi o avertizare meteo de ploi abundente, intensificări ale vântului şi ninsori la munte. 20 de județe se vor afla sub Cod galben de ploi și vânt puternic, cu rafale de 75 km/oră. De sâmbătă, vremea se răcește.

Informarea meteo este în vigoare de joi ora 12.00 până sâmbătă ora 21.00 și anunță că, în cea mai mare parte a țării, va ploua mai ales sub formă de aversă. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 20…40 l/mp. Vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45…55 km/h, joi (31 martie) în vestul și sud-estul teritoriului, apoi și în celelalte regiuni. La munte, la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 80 km/h.

Vineri (1 aprilie) vremea va deveni instabilă, vor fi descărcări electrice, iar în regiunile sudice posibil și vijelii.

Începând de sâmbătă (2 aprilie), vremea se va răci treptat. Din dimineața zilei de duminică (3 aprilie), în jumătatea de nord a teritoriului vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, iar la munte va ninge.

Cod galben de ploi
ANM a emis și o alertă Cod galben pentru intervalul joi ora 18.00 – sâmbătă ora 21.00.

În jumătatea de vest a Carpaților Meridionali, precum și în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali va ploua însemnat cantitativ și se vor acumula 50…70 l/mp, determinând topirea stratului de zăpadă. Local în Banat și Maramureș cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp. Temporar vântul va avea intensificări în Dobrogea și în estul Munteniei, cu rafale de 55…65 km/h și izolat peste 70…75 km/h.

Alerta vizează județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Bihor, Cluj, Alba, Arad, Hunedoara, Timiș, Caraș Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Sibiu, Argeș, Ialomița, Călărași, Constanța, Tulcea și Brăila.


De asemenea, INHGA a emis un Cod galben de inundatii pentru intervalul 31 martie, ora 22:00 – 4 martie, ora 12:00.
Vor fi scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE.
Bazine afectate: Tisa, Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb, Mureş, Timiş, Nera, Cerna, Jiu şi Olt.

Te-ar putea interesa si

CAMPANIE: BUTEASA – Satul fără trecut?

Vasile Dale

Ionel Bogdan: Activitatea de colectare a deșeurilor din județul Maramureș poate fi reluată începând de mâine

Vasile Dale

CĂUTAŢI DE FAMILIE: O femeie din Răzoare dispărută de acasă, a fost găsită. Un ucrainean nu a mai fost văzut de când a trecut înot Tisa în România

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.