Important

SCUTUL PĂDURII 2022: AMENZI ȘI MATERIAL LEMNOS CONFISCAT DE POLIȚIȘTI ÎN URMA A 16 CONTROALE

Combaterea delictelor silvice rămâne prioritatea polițiștilor maramureșeni. Astfel, la finalul lunii martie, au fost intensificate activitățile de verificare și control, în urma cărora au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 63 000 lei și a fost confiscată cantitatea de aproximativ 270 mc material lemnos.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol – Serviciul de Ordine Publică au fost angrenați, săptămâna trecută ,în ample activități de prevenire şi combatere a faptelor ilegale din domeniul silvic. Activitățile desfășurate au vizat verificarea modului în care operatorii economici din domeniu respectă normele referitoare la exploatarea, prelucrarea, transportul, depozitarea și comercializarea materialelor lemnoase.
Astfel, în două zile de acțiune polițiștii au efectuat 16 controale, atât la depozite de material lemnos cât și pe drumurile publice, pentru depistarea persoanelor care efectuează ilegal transport de material lemnos.

Pentru abaterile de la prevederile Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, polițiștii au aplicat nouă sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 63 000 lei. Ca măsuri complementare, polițiștii au dispus confiscarea a 268,687 mc materiale lemnoase, în valoare de aproximativ 58.000 lei.
Activitățile de verificare și control au fost realizate cu sprijinul specialiștilor silvici din cadrul Gărzii Forestiere Cluj și din cadrul Direcției Silvice Maramureș.

Te-ar putea interesa si

COD PORTOCALIU: Viscol la altitudini de peste 1700 m

Redactie

Campanie de prevenție și educație pentru sănătate la sediul Primăriei Mireșu Mare

Vasile Dale

Gheorghe Șimon, deputat PSD: „Economiile nu se fac pe seama democrației!”

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.