Important

CU SPRIJINUL SLI MM: A fost tipărit un nou ghid pentru personalul auxiliar

Cu sprijinul Sindicatului Liber din Învățământ Maramureș (SLI MM), a ieșit de la tipar, cu o excelentă grafică (editura Ceconi), o carte mult așteptată de către secretarii și directorii unităților de învățământ din județ: ”Mic îndrumar de secretariat”, autoare fiind Luminița Ardelean, secretar-șef la Școala Gimnazială ”Dimitrie Cantemir” Baia Mare.
”Ea însăși un model – o Luminiță – printre colegii de breaslă, Luminița Ardelean ne spune în ”Cuvântul înainte” că omul caută toată viața modele, iar ”micul” îndreptar pe care autoarea ni-l pune la dispoziție conține o varietate complexă de ”modele” de documente extrem de utile pentru buna desfășurare a activităților din unitățile de învățământ și de a căror alcătuire sunt responsabili, în egală măsură, directorii și secretarii”, subliniază prof. Ioana Petreuș, președintele SLI MM.


În cele 180 de pagini, cei interesați vor găsi diverse modele de documente (cereri, adeverințe, documente școlare, documente de personal, formulare, decizii etc.), concepute în conformitate cu legislația în vigoare, necesare unităților școlare pentru buna desfășurare și gestionare a activității.
”Colegii din secretariatele unităților de învățământ mă întreabă mereu cum fac eu anumite lucruri și, pornind de la un vechi proverb danez care spune ”O faptă bună este precum un clopot care cheamă oamenii la închinare”, am considerat că acest ”Mic îndrumar de secretariat” va fi util tuturor, în special colegilor nou-intrați în sistem care se confruntă frecvent cu diferite situații în activitatea de secretariat”, punctează Luminița Ardelean, autoare.
Acesta este al doilea îndrumar dedicat personalului auxiliar apărut cu sprijinul SLI MM, cel dintâi fiind „Ghidul de contabilitate bugetară specifică unităților de învățământ”, autoare Alina Todoruț, formator/ trainer pentru programe de formare și dezvoltare a competențelor profesionale pentru contabilii din unitățile de învățământ și contabil la Școala Gimnazială „Alexandru Ivasiuc” din Baia Mare.
”Micul îndrumar de secretariat” va fi dăruit membrilor SLI MM care lucrează în secretariate.

Te-ar putea interesa si

UMANITATE: Angajații Spitalului Județean de Urgență Baia Mare au donat sânge (foto)

Vasile Dale

DE WEEKEND: Incendii de vegetație uscată la foc continuu în tot județul Maramureș

Vasile Dale

Un proiect marca PSD: se deschide Podul de la Seini!

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.