Important

ISU MARAMUREŞ: O NOUĂ ARMĂ ÎN LUPTA CU INCENDIILE

La sfârșitul lunii martie, în dotarea I.S.U. Maramureș a intrat o nouă armă în lupta cu incendiile: un container modular PSI Abroll, de tip rezervor, pentru transport apă, prevăzut cu motopompă transportabilă. Utilajul a primit deja “botezul focului” și și-a dovedit din plin utilitatea, fiind folosit la localizarea și lichidarea a nu mai puțin de șase incendii de vegetație uscată într-o singură zi.
Containerul, care este transportat la intervenții cu un camion, are o capacitate de 8000 de litri de apă, iar la nevoie poate asigura și refularea acesteia, prin intermediul motopompei aferente. Acesta este un avantaj deosebit, în orice tip de acțiune pentru stingerea incendiilor, mai ales în zonele în care nu există surse de alimentare cu apă în apropiere, cum este cazul la cele mai multe dintre incendiile de vegetație uscată.
Containerul, în valoare de circa 255.000 de lei, a fost achiziționat de către Consiliul Județean Maramureș, cu sprijinul deosebit al președintelui acestuia, domnul Ionel Bogdan, pentru continuarea dotării cu tehnică modernă de intervenție, în vederea creșterii eficienței intervențiilor în situații de urgență a serviciilor profesioniste.
Operaționalizarea containerului, în cadrul Detașamentului de Pompieri “Cpt. Marchiș Adrian” Baia Mare, constituie un pas înainte în asigurarea gestionării eficiente a situațiilor de urgență, în sprijinul comunității.

Te-ar putea interesa si

DSP ORGANIZEAZĂ Campania „Protejează-ți sănătatea! Sănătatea reproducerii – dreptul și responsabilitatea ta”

Redactie

COMBATEREA ACCIDENTELOR RUTIERE: Amenzi de aproximativ 8.500 de lei în urma unei acţiuni în Tăuţii Măgherăuş

Vasile Dale

BORŞA: Prevenirea consumului de substanțe interzise în rândul tinerilor din Borșa

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult