BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

EXCLUSIV VIDEO. ALARMĂ ÎN MARAMUREŞ: 12 bărbaţi ucraineni, căutaţi pe vârful Pop Ivan din Munţii Maramureşului. 6 au fost găsiți pe versantul ucrainean (ACTUALIZARE 2)

Căutări disperate ale echipajelor formate din poliţişti, poliţişti de frontieră, jandarmi montani, salvamontişti, dar şi un elicopter SMURD de la în Munţii Maramureşului, în zona Vf Pop Ivan (1.937 m), asta după ce azi noapte trei apeluri telefonice la 112 au anunţat faptul că 12 bărbaţi ucraineni însoţiţii de o călăuză ar fi trecut ilegal graniţa.

Intervenţia echipajelor este foarte dificilă, din cauză că zăpada peste 2 metri în unele zone. Până la acest moment echipele nu i-au găsit. Nici intervenţia elicopterului nu are prea mare succes, deoarece în zonă este ceaţă densă.

imagini video inclusiv din elicopterul SMURD

De precizat că o femeie din Ucraina a trecut pe la PTF Sighet si a anunţat că soţul şi fiul au trecut într-un grup de 12 bărbaţi.



ACTUALIZARE – ITPF SIGHETU MARMAŢIEI

În urma unei sesizări telefonice primite la dispeceratul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, instituțiile publice cu atribuții în domeniul ordinii publice și siguranței naționale, împreună cu Serviciul Public Județean Salvamont Maramureș acționează, în prezent, în sistem integrat, pentru găsirea unor posibile persoane rătăcite pe Muntele Pop Ivan.

Apelul telefonic a fost efectuat de către o persoană de sex feminin.
După primirea apelului au fost luat măsuri operative, în zona respectivă fiind trimise mai multe echipaje care desfășoară, în sistem integrat, activități de căutare, salvare, acordarea primului ajutor și transportarea în siguranță a posibilelor persoane rătăcite în zona de responsabilitate. Au fost anunțate și autoritățile de frontieră ucrainene, în vederea cercetării în comun a aspectelor sesizate.

De asemenea, în intervalul orar 10.00-13.00, un elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne, din al cărui echipaj a făcut parte și un polițist de frontieră a survolat zona de responsabilitate, în scopul observării persoanelor rătăcite.

Menționăm că acțiunea de căutare continuă, în sistem integrat, în vederea găsirii acestor posibile persoane rătăcite.

ACTUALIZARE 2

Conform informațiilor noastre 6 bărbați au fost găsiți de către grănicerii ucraineni pe versantul de pe teritoriul statului vecin. Aceștia erau în viață.

Actualizare 3:Informare de presă
În continuarea acțiunilor de căutare a grupului de cetățeni ucraineni derulate în cursul zilei de astăzi, 5 aprilie a.c., în Munții Maramureșului – Masivul Pop Ivan, ofițerul de serviciu din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș a informat cu privire la faptul că a fost recepționat un apel prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență, 112 de la un cetățean ucrainean, bărbat în vârstă de 33 de ani, care a precizat că face parte dintr-un grup de patru persoane (toți cetățeni ucraineni, de sex bărbătesc), care s-au rătăcit în zona montană.

La nivelul județului s-au dispus măsuri operative și au fost constituite echipe de căutare alcătuite din polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Poienile de sub Munte, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ”Pintea Viteazul” Maramureș și pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Gheorghe Pop de Băsești” al Județului Maramureș, care participă la operațiunea de salvare a cetățenilor ucraineni. La acțiunea de căutare participă și echipe din cadrul Serviciul Public Județean Salvamont Maramureș.

Precizăm că în zonă sunt condiții meteorologice nefavorabile, zona este foarte greu accesibilă, vârful montan având 1937 metri altitudine.

Te-ar putea interesa si

29 AUGUST, BILANŢ CORONAVIRUS: Două decese în Maramureş (total – 62), cazuri noi – 24 (total 1114)

Redactie

VIDEO: Cerere inedită în căsătorie la Baia Mare după o plimbare cu un avion ultrauşor

Redactie

RUTIERE: Peste 30 de permise de conducere reținute în weekend de polițiștii Serviciului Rutier

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult