Maramuresul Istoric

SIGHETU MARMAŢIEI: Un așa-zis om de afaceri a cumpărat o casă din zona de protecție istorică și s-a apucat să o demoleze fără niciun fel de autorizațieDe câțiva ani încoace tot scriem că municipiul Sighetu Marmației devine încet, încet un sat fără câini, în care fiecare face ce dorește și după cum îl taie capul, fără a ține seama de reguli și legi. De cele mai multe ori, aceștia scapă nepedepsiți, autoritățile statului fiind slabe de tot.

Este și cazul unui așa-zis om de afaceri din Sighet care a cumpărat o casă pe strada Gh. Doja și s-a apucat pur și simplu să o demoleze complet, fără a deține nicio hârtie sau autorizație de demolare. Strada în cauză se află în zona de protecție istorică, demolările imobilelor fiind interzise. Cu toate acestea, în zona respectivă s-au efectuat mai multe demolări în ultimii ani.

Omul de afaceri s-a apucat să demoleze casa în cauză, când încă nici măcar nu finalizase actele de vânzare-cumpărare, nefiind încă întăbulat pe casa respectivă. În urma unor sesizări venite de la mai mulți cetățeni, s-a trezit și autoritatea publică locală sigheteană să ia măsuri. Astfel, în teren s-a deplasat arhitectul șef al municipiului și a încheiat pe numele proprietarului din acte un proces-verbal și a dispus încetarea lucrărilor de demolare. În continuare vor fi dispuse și alte măsuri prevăzute de lege (spre ex. obligarea la reconstruirea case exact cum a fost sau altele, inclusiv urmărirea penală a făptuitorului).

Potrivit unor surse, omul de afaceri dorește să demoleze casa respectivă pentru a construi o pensiune, acesta având în Sighet mai multe astfel de imobile în proprietate.

Este incredibilă acțiunea acestuia, care pur și simplu s-a gândit că face ce vrea, că doar are el destule milioane, la ce să mai respecte legea!

Ce măsuri se vor dispune în acest caz rămâne de văzut.

Suesa sighet247.ro

Te-ar putea interesa si

TÂLHĂRIE CALIFICATĂ: Trei sigheteni vor ajunge după gratii pentru că au bătut şi jefuit un tânăr în propria casă

Vasile Dale

GALERIE FOTO / INUNDAŢII: Ploile abundente au afectat mai multe zone din Borşa

Redactie

De astăzi Maramureșul are doi chestori de poliție: Florin Coman (din Vișeu) și Victor Ivașcu (din Moisei)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult